GÖTEBORGS ARTROCKFÖRENING

 
 

Recensioner

 

ABORTED - STRYCHNINE.213 (Century Media)

”Strychnine.213” är Belgiska Aborted´s sjätte album men samtidigt min första större kontakt med bandet. Tidigare har jag bara hört någon låt då och då som har gått mig obemärkt förbi. Det är lite synd för när man väl ger Aborted en chans och tränger in i deras experimentella värld av hard/metalcore får man ganska snart lön för mödan. 

Nu är det här ingen musik som jag vanligtvis lyssnar på och trots ett antal genomlyssningar tycker jag fortfarande att musiken är väl stökig men jag måste medge att den växer vilket jag aldrig hade vågat tro. Som tur är tar nyfikenheten över och jag kan inte komma ifrån att skumma baktakter som i ”The chyme congeries” och ”135” tilltalar mig vilket även den lugnare midtempo låten ”A murmur in decrepit wits” som doftar tidiga Opeth gör. Just den låten håller jag som plattans bästa tillsammans med avslutande ”The obfuscate” vars svepande, ylande gitarrer går rakt in i mitt hjärta.

Svencho vars growlande jag gillar för det där med att nyansera sin röst är han en mästare på. Har man sedan en trummis som Daniel Wilding som kan det där med baktakter och driv i båda benen blir det riktigt bra. Ibland blir det dock lite väl enformigt för min smak men det här är musik för dom unga och i USA är Aborted mycket, mycket stora. 

Hos mig har dom väckt en nyfikenhet och en insikt om att det här inte bara är en massa manglande oljud utan riktigt bra musik om man bara tar sig tid att lyssna tillräckligt noga.

www.myspace.com/abortedmetal  

6/10

Tore Larson

 

 

 

 

 

   

  

 
  

10. En blivande klassiker
9. Topp ”inom genren”
8. En av de bättre ”inom genren”
7. Genomgående bra med några toppar
6. Klart godkänd
5. Okej för slölyssnande
4. Vissa delar går an
3. Behöver en hel del uppryckning
2. Inte mycket som klarar sig här
1. Vi glömmer denna

 

 

©