GÖTEBORGS ARTROCKFÖRENING

 
 

Recensioner

 

Soul Doctor – That’s Live! (Metal Heaven/Border Music)

01. Blood runs cold 
02. Under your skin 
03. Good time’s slipping away 
04. Temptation 
05. See you in Heaven 
06. Eating on me 
07. Laugh in the face of danger 
08. Goodbye 
09. Unspoken words 
10. Get it on 
11. What do U want 
12. Soul Doctor 
13. Just can’t get over you

 

Berlinfödde Tommy Heart är en ypperlig sångare i samma skola som Danny Bowes (Thunder) och Steve Lee (Gotthard). Han inledde sin skivkarriär 1988 som 20-åring med tyska V2 varefter han spelat in med artister som Fair Warning; vars självbetitlade debut från 1991 anses vara en klassiker inom pudelrocken; Zeno och Uli Jon Roth. 2001 lade han Fair Warning i malpåse för några år och bildade Soul Doctor och – sedan 2006 då Fair Warning återförenades – driver han båda ensemblerna parallellt. Själadoktorns femte skiva, ”That´s Live!”, är en livedokumentation över bandets gärningar så här långt och inspelad i Tyskland 2005-2007.

Det är ett insiktsfullt drag av Metal Heaven att ge ut denna ”best of”-samling i liveformatet då denna typ av musik bäst avnjuts i konsertsammanhang. Menyn består av vad doktorn rekommenderar: den melodiösa, vällagade sorten av husmansrock där lika delar Thunder och Gotthard ger en lättsmält och njutbar föda för själen. Och den tyska publiken är inte alltför kräsmagad; den sväljer med hull och hår den blueskryddade kött-och-potatis rock´n´roll som har sitt ursprung i det brittiska köket. Inspirerade och pådrivna av sina anhängare serverar det samspelta bandet såväl gamla godingar som ”Get it on” och ”Good time’s slipping away” som titelspåret från senaste studiogiven, ”Blood Runs Cold”.

Den största behållningen på den här bjudningen är emellertid Tommy Heart, som inte gör bort sig vid en jämförelse med tidigare nämnda Bowes och Lee. Musikaliskt känns det dock något för förutsägbart och anonymt för att Soul Doctor skall konkurrera med referenserna. Framför allt saknas de där riktiga höjdarspåren som i första hand Thunder har.

www.myspace.com/souldoctorrock 

 

Betyg: 6/10

 

Jukka Paananen

 

 

 

 

 

   

  

 
  

10. En blivande klassiker
9. Topp ”inom genren”
8. En av de bättre ”inom genren”
7. Genomgående bra med några toppar
6. Klart godkänd
5. Okej för slölyssnande
4. Vissa delar går an
3. Behöver en hel del uppryckning
2. Inte mycket som klarar sig här
1. Vi glömmer denna

 

 

©