GÖTEBORGS ARTROCKFÖRENING

 
 

Recensioner

 

Anders Norman – It´s Time (Tindra Records/BAM)

01. Come on angel 
02. Love is 
03. It’s time 
04. Playing on the radio 
05. That´s a shame 
06. The words you never say 
07. You say you´re loving me 
08. Forever and a day 
09. Every time we dance 
10. We´re free 
11. Visionary man 

 

Gamle Rainbow-medlemmen och solo artisten sedan början av 1980-talet, Tony Carey, ligger bakom produktionen på denna tillbakalutade samling romantiska visor av nykomlingen Anders Norman. Norman sjunger och spelar akustisk gitarr och det melodiska geniet Carey står för återstoden med undantag för ett par av trumspåren.

Föga förvånande är det producentens klaviaturer som bär huvuddelen av albumets melodier tillsammans med Normans innerliga sång. De vemodiga melodierna och vackra arrangemangen är det starkaste incitamentet för att låna musiken ett öra. Dessutom har Norman en stark trovärdighet i sin sång; allting låter självupplevt. En hälsosam dos blåtoner i de tillbakalutade arrangemangen skänker också skivan en mysig stämning, men någonstans blir det för gulligt och sympatiskt. Avslutande ”Visionary man” är nämligen det enda stycket som bryter det trånsjuka temat och risken är att upprepad lyssning framkallar ett slags rastlös leda över bristen på såväl tematisk variation som dynamik i kompositionerna.

Detta är någonting för den hårdrockskyende riksradion att spela, ty den lättillgängliga musiken och de vardagliga texterna fungerar alldeles utmärkt som bakgrundsmusik i bilen eller under mysfilten. Men, som sagt, det makliga tempot och ensidiga ämnesvalet i lyriken är en prövning såvida du inte är en obotlig romantiker med längtansfulla kärleksballader som huvudsakligt tonikum.

 

www.myspace.com/anormansweden

  

Betyg: 5/10

 

Jukka Paananen

 

 

 

 

 

   

  

 
  

10. En blivande klassiker
9. Topp ”inom genren”
8. En av de bättre ”inom genren”
7. Genomgående bra med några toppar
6. Klart godkänd
5. Okej för slölyssnande
4. Vissa delar går an
3. Behöver en hel del uppryckning
2. Inte mycket som klarar sig här
1. Vi glömmer denna

 

 

©