GÖTEBORGS ARTROCKFÖRENING

 
 

Recensioner

 

HAREM SCAREM – HOPE (Frontiers Records)

1.Watch your back
2.Time bomb
3.Hope
4.Days are numbered
5.Dark times
6.Beyond repair
7.Never too late
8.Shooting star
9.Calm before the storm
10.Nothing without you
11.Higher (acoustic) (Euro bonus track)

 

Ja då ska detta vara den sista då. Harem Scarem släpper sitt sista album och lägger ner efter över 17 år och ett antal klassiska album.

Och vad bjuder herrarna på sin sista resa då? Jo en blandning av de senaste plattorna Human Nature, Overload och Higher. Visst speglas texterna att det är ett avsked detta handlar om. Kanske mest i Never Too Late men även i ett par av de mer mörka råa spåren. Och visst kan man  förstå att det inte skulle kännas rätt att sitta och skriva en massa ”glada” låtar när man tagit ett av de svåraste besluten i sina liv. Att lägga ner sitt livsverk. Men det snygga med det hela är att man valt en positiv titel i och med Hope. Vilket gör att någon typ av begravningsstämning inte infaller under albumets gång utan man bara kan ta till sej av budskapen som faktiskt också finns här i låtar som Watch Your Back.

Är man redan ett fan av Harem Scarem så är detta album en självklarhet  och är detta grymt underskattade band något som du har missat så är det dags att kolla upp dom nu för att sedan vara med i kampen att få dom tillbaka igen.

Och som avslutning så lånar jag ifrån titel spåret-I will never lose Hope om att det kommer mer ifrån Harem Scarem. För enligt mej så är jag säker på att dom har mer att ge oss någon gång i framtiden. Så jag säger inte hejdå utan Vi hörs snart igen. Tack och välkomna åter.

Mina favorit låtar är Days Are Numbered, Watch Your Back, Dark Times

www.haremscarem.net

                  

Betyg: 8/10

 

Andy Flash

 

 

 

 

   

  

 
  

10. En blivande klassiker
9. Topp ”inom genren”
8. En av de bättre ”inom genren”
7. Genomgående bra med några toppar
6. Klart godkänd
5. Okej för slölyssnande
4. Vissa delar går an
3. Behöver en hel del uppryckning
2. Inte mycket som klarar sig här
1. Vi glömmer denna

 

 

©