GÖTEBORGS ARTROCKFÖRENING

 
 

Recensioner

 

Michael Vescera – A Sign Of Things To Come (Metal Heaven/Border Music)

01. Between heaven and hell
02. Sign of things to come
03. Shine on
04. Something to believe
05. Crossing the line
06. Hands of fate
07. I’ve seen the light
08. Make your move
09. (When you’re) cryin’
10. Say the word
11. Pain
12. Thrill of it all 

 

Michael Vescera är en man som jobbat hårt i ett kvarts sekel i olika konstellationer. Hans typiska operametallpipa har gått het hos akter som Obsession, Loudness, Yngwie Malmsteen och hans eget Michael Vescera Project. Det sistnämnda blev i hans eget tycke brännmärkt på grund av dålig lansering, så nu kortar han av namnet och kör på nytt.

Vescera har producerat ett kompetent metallhantverk i sin egen studio i Nashville. Det mesta känns bekant och det verkar som om han vänder sig främst till sina eventuella fans sedan Malmsteen-tiden. Vad jag slås av mest är emellertid tanken att Vescera jobbat hårt med sångslingor och arrangemang – det låter faktiskt som ett slags audition för alla som söker en sångare i den högt stämda skolan. Jag skulle inte bli ett dugg förvånad om han dyker upp i ett andra klassens metallband inom kort. För tyvärr är det så att Vescera – precis som många andra tekniskt skickliga, hårt arbetande vokalister som Rob Rock, Mark Boals, Tim Owens och Jeff Scott Soto (värst vad många Malmsteen-bekantingar det blev!) – saknar den där genuina vattenstämpeln som gör dem till referensnamn.

Kompbandet består av vänner från Obsession jämte folk från House of Lords och XFactorX, samt vår egen Mats Olausson. Lägg därtill Vesceras välutvecklade öra för att skapa en maffig ljudbild och du förstår att det låter proffsigt. Så för er som gillade vad vederbörande åstadkom hos mannen som gav ”shredding” ett ansikte är ”A Sign Of Things To Come” inget dumt köp alls – faktum är att Vescera sjunger bättre här än någonsin tidigare!

 

www.myspace.com/mikevescera

  

Betyg: 6/10

 

Jukka Paananen

 

 

 

 

   

  

 
  

10. En blivande klassiker
9. Topp ”inom genren”
8. En av de bättre ”inom genren”
7. Genomgående bra med några toppar
6. Klart godkänd
5. Okej för slölyssnande
4. Vissa delar går an
3. Behöver en hel del uppryckning
2. Inte mycket som klarar sig här
1. Vi glömmer denna

 

 

©