GÖTEBORGS ARTROCKFÖRENING

 
 

Recensioner

 

Tomorrows Eve - Tales From Serpentia (Lion Music)

Nightfall
The years ahead
Dream diary
No harm
Remember
Succubus
Warning 
The curse
The tower
Faces
Muse

 

Tyskarna kan annat än bara Powermetal, denna gång presenteras en för mig ny bekantskap vilket jag tacksamt tagit till mig. Från början fick jag konstigt nog känslan att detta var inget för mig men rätt så snart hamnar plattan på plats.

Jag tycker mig känna igen en hel del Pain of Salvation influenser. Ibland låter det nästan som Gildenlöw själv sjunger med en av sina alla röster och på något ställe kan det även höras ett litet uns av Queensrÿche.

Ljudet är kalas trots att just detta ex är en nedtankningspromo, det enda jag skulle önska är att sången kunde bli något mer distinkt. Blir ibland lite svårt att urskilja vad som sjungs.

Musiken kan nog beskrivas som mörk, melodisk progessiv metal, och handlingen verkar kretsa kring drömmar som man har i nåt slags halvvaket /halvsovande läge. Det är ett plock av av korta historier från en mörk hjärna och dennes dito sida av levernet.

Summa summarum detta rekommenderas å det grövsta för fans av t.ex. Pain of Salvation. Skaffa Tomorrows Eve!!! För detta är "kalasbra".

www.myspace.com/mirrorofcreation

sampler från Lion Music

Tomorrows Eve 

 

Betyg 7,5

 

Niklas Johansson

 

 

 

 

   

  

 
  

10. En blivande klassiker
9. Topp ”inom genren”
8. En av de bättre ”inom genren”
7. Genomgående bra med några toppar
6. Klart godkänd
5. Okej för slölyssnande
4. Vissa delar går an
3. Behöver en hel del uppryckning
2. Inte mycket som klarar sig här
1. Vi glömmer denna

 

 

©