GÖTEBORGS ARTROCKFÖRENING

 
 

Recensioner

 

Viron - Ferrum Gravis (Metal heaven)

Liberator
On the run
The isle of man
War
Beyond the gates
Metal ball
Playground for millions
Led astray
Sniper

Bandet består av:
Alexx Stahl Sång
Thilo Feucht Gitarr
Roger Dequis Gitarr
Ingmar Holzhauer Bas
Meudi Trummor

 

Här är en debut från ett Tyskt gäng, dom har i och för sig innan släppt en Ep ”demo” men det är denna som är officiella debutreleasen. Viron  har hunnit göra ett par festival spelningar tillsammans med band som ”Majesty”, ”Sabaton” och ”Morgana Lefay”.

"Ferrum Gravis" är en debut som skarpt gillas, dessa rockare har rejält med pondus och framför sin musikaliska stil med bravur. De påminner om band som ”Metallica” (när dom var bra, från Kill them all till And justice for all ;)) Lite ”Wasp” ett stänk av ”Xentrix” och ett uns av ”Kreator”.  Men framför allt så kan vi här dra starka paralleller till ”Blind Guardian”, låter också liksom BG väldigt tyskt. 

Viron har snickrat ihop ett knippe starka låtar vilka faller på plats ganska omgående. Sitter här med ett fånigt leende och dras tillbaka till tidigt nittiotal och njuter i fulla drag. Det är välspelat utan att bli progressivt eller speciellt tekniskt. Känns bara så rätt för den genre dom valt att husera i och dessutom utan en massa ”traditionella” dubbelstampande som så ofta brukar husera i denna genre. Här hägrar ett gäng hungriga metalsnubbar som jag faktiskt hoppas få se live. Tror och är ganska säker på att det kan bli en riktigt trevlig upplevelse.

Känns inte som det behövs sägas så mycket mer denna gång, det var bara riktigt ”nice” att få bekanta sig med dessa tyskar som så gott drog en tillbaka till tiden då man var en liten slyngel på moppe, eventuellt med en kasse smyginköpta folköl på styret till helgen samt en freestyle av kassett typ pumpandes/smattrandes i lurarna.

 

www.myspace.com/viron1

Betyg 7,5/10

 

Niklas Johansson

 

 

 

 

 

       

   

   
   

10. En blivande klassiker
9. Topp ”inom genren”
8. En av de bättre ”inom genren”
7. Genomgående bra med några toppar
6. Klart godkänd
5. Okej för slölyssnande
4. Vissa delar går an
3. Behöver en hel del uppryckning
2. Inte mycket som klarar sig här
1. Vi glömmer denna

 

 

©