GÖTEBORGS ARTROCKFÖRENING

 
 

Recensioner

 

Martone - Clean (Magna Carta)
 

1. The Goodie Squeegie Song
2. Nail Grinder
3. Bossa Dorado
4. Dinky Pinky
5. Coming Clean
6. Hard Wired
7. If I Was A Piano
8. Moron Face
9. Turn On The Heater
10. Angel Fish
11. Fading Into Change

 

Bolaget Magna Carta har en hop skickliga musiker i sin stab inklusive den kanadensiske gitarristen Dave Martone, med i bandet återfinns även Daniel Adair på trummor och David Spider på bas. Bland gästmusikerna hittar vi namn som Joe Satriani, Billy Sheeham och Jennifer Batten.

Med gitarrister som dessa förstår ni säkert att det handlar om en instrumental platta med betoning på instrumentet gitarr. Skivor med inriktningen instrumental musik är vad det verkar oftast inriktad till andra musiker eller fantaster av diverse extrema stilar inom olika genrer. Här känns det som herr Martone både ger den allmänne lyssnaren samt den mer insatte i instrumentet gitarr sin beskärda del.

Albumet börjar med ett riktigt gung i den musikaliska inriktningen fusion, tar efter ett tag ut vipparna till det mera extrema. När tredje spåret ljuder kommer det samba-takter vilka spetsas med intensiva gitarrslingor och här hänger även den gemene lyssnaren med i svängarna. Dream Theater känner de flesta förmodligen till liksom vår allas Yngwie Malmsten, korsar vi de båda kan man härleda till nästa spårs begynnande del, sedan tar instrumentet herr bas vid och visar vad han går för, låten heter förövrigt ”Dinky Pinky” ;). Ett njutningsbart parti i form av coola långsamma gitarrer med lagom eko presenteras i ”Coming Clean”. Några av de efterföljande låtarna innehar mer eller mindre karaktären det extrema förmodligen även för den extreme lyssnaren. ”Angel Fish” samt avslutande tillika favoriten på skivan ”Fading into Change” höjer helhetsintrycket även för en icke gitarrfantast som undertecknad. Till stora delar är detta en helt okej platta att insupa trots sina ytterligheter.

 

www.myspace.com/davemartone

www.davemartone.com

5,5/10

 

Conny Myrberg

 

 

 

 

 

   

  

 
  

10. En blivande klassiker
9. Topp ”inom genren”
8. En av de bättre ”inom genren”
7. Genomgående bra med några toppar
6. Klart godkänd
5. Okej för slölyssnande
4. Vissa delar går an
3. Behöver en hel del uppryckning
2. Inte mycket som klarar sig här
1. Vi glömmer denna

 

 

©