GÖTEBORGS ARTROCKFÖRENING

 
 

Recensioner

 

Thunder – Bang! (Frontiers/BAM)

01. On the radio
02. Stormwater
03. Carol Ann
04. Retribution
05. Candy man
06. Have mercy
07. Watching over you
08. Miracle man
09. Turn left at California
10. Love sucks
11. One bullet
12. Honey

 

Thunder tuffar oförtrutet på med sin bluesiga Bad Company/Led Zeppelin-vibrerande musik.

”Bang!” följer nämligen sina två närmaste föregångare, ”The Magnificent Seventh” och ”Robert Johnson´s Tombstone”, troget i spåren. Möjligen kan man säga att tongångarna är mer krökta som zeppelinare än tidigare, men i huvudsak presenteras inga överraskningar i låtmaterialet.

Däremot hör Thunders ”nia” till de absolut finaste ljudupptagningarna du kommer att höra i år, för produktionen är formidabel och det känns som att sitta i ett stort rum och lyssna på bandet medan de spelar. Vidare så har Thunder, utöver sina sedvanligt medryckande kvaliteter, ytterligare förfinat balansen mellan akustiska och elektriska element. Dessa inslag är förvisso mer av det subtila slaget, men vid upprepade lyssningar täcks dessa av och avslöjar inspelningens företräden i sin fulla prakt.

Thunder har sällan låtit så här helgjutna tidigare, däremot så har de komponerat starkare låtar. Jag hör ganska få blivande konsertfavoriter i materialet, men ”Turn left at California” är en pärla som utan vidare hade platsat på vilket av Zeppelins fem första album som helst, och den i övrigt höga lägstanivån i kombination med den utomordentligt genomarbetade helheten gör ”Bang!” till en välvuxen ”sjua” och ett välkommet inslag hos de flesta anhängarna av klassisk hårdrock.

www.myspace.com/thunderonline

 

Betyg: 7/10

Jukka Paananen

 

 

 

 

 

   

  

 
  

10. En blivande klassiker
9. Topp ”inom genren”
8. En av de bättre ”inom genren”
7. Genomgående bra med några toppar
6. Klart godkänd
5. Okej för slölyssnande
4. Vissa delar går an
3. Behöver en hel del uppryckning
2. Inte mycket som klarar sig här
1. Vi glömmer denna

 

 

©