E-Mail

info@artrock.se

 

 

Gästbok

ArtRock MySpace

 
 

Recensioner

 

Axel Rudi Pell – Tales of the crown (Steamhammer/SPV/Border)

01. Higher
02. Ain’t gonna win
03. Angel eyes
04. Crossfire
05. Touching my soul
06. Emotional echoes (Instrumental)
07. Riding on an arrow
08. Tales of the crown
09. Buried alive
10. Northern lights

 

 Skulle man mäta artister efter kvantitet skulle förmodligen Axel Rudi Pell hamna långt upp på listan. 17 skivor på 19 år skvallrar om en del kreativitet även om Diamonds Unlocked som kom förra året var en coverskiva där Axel tolkade andra artister.

Tales of the crown är således hans 18:e release och bjuder på klassisk heavy metal där fokus ligger på Axels gitarrspelande och melodiska refränger.  Axel säger själv att han lyssnat mycket på Heaven&Hell det senaste året för att hämta inspiration. Visst kan man höra den refrensen men att en av förebilderna heter Michael Schenker hörs snarare mer tydligt.

Inledningsspåren lovar gott där Angel Eyes ger en riktig nostalgitripp tillbaka till tidiga 80-talet. Skivan tappar sedan fart i och med den i mitt tycke något tjatiga Crossfire samt med balladen Touching my soul där annars utmärkte Johnny Gioeli inte övertygar mig.

IRiding on an arrow och Buried Alive spelar ARP återigen ut nostalgikortet där tankarna går till ovan nämda decennium.

Den låt som avviker från mallen är den skönt tillbakalutade Emotional Echoes. Här visar herr Pell prov på en helt annan sida. Varför denna instrumentala skapelse kom med på skivan låter jag vara osagt men personligen hade jag gärna sett den i någon form av projekt med likasinnade alster.

Tales from the crown är inte på något sätt nyskapande och känslan av att jag hört det förut är påträngande. Valet av låtar och dess placering på skivan ger ett spretigt helhetsintryck men trots detta gillar jag det jag hör. Det är klassisk heavy metal och det svänger bitvis riktigt bra, vad är det egentligen för fel med det.

 

www.myspace.com/axelrudipellofficial

www.axel-rudi-pell.de

 

6/10

Henrik Gustring
 

 

 

 

   

  

 
  

10. En blivande klassiker
9. Topp ”inom genren”
8. En av de bättre ”inom genren”
7. Genomgående bra med några toppar
6. Klart godkänd
5. Okej för slölyssnande
4. Vissa delar går an
3. Behöver en hel del uppryckning
2. Inte mycket som klarar sig här
1. Vi glömmer denna