GÖTEBORGS ARTROCKFÖRENING

 
 

Recensioner

 

GIRLSCHOOL - LEGACY (Wacken Records/ SPV)

1.Everything’s the same
2.From the other side
3.I spy
4.Spend spend spend
5.Whole new world
6.Just another day
7.Legend
8.Still waters
9.Metropolis
10.Don’t mess around
11.Zeitgeist
12.Don’t talk to me
13.I spy (dio/iommi mix)
14.Emergency
15.London

 

30 års jubileum för Girlschool och det firas med ny platta och en massa gäster som J.J. Frech , Eddie Ojeda Ronnie James Dio , Tony Iommi, Neil Murray, Fast Eddie Clarke, Phil Campebell och Lemmy.

Girlschool har väl aldrig varit något favoritband men man har ju hört ganska mycket med dom genom åren ändå. Och inte känns det precis att dom ändrat stil alltför mycket sedan starten 1978. Lite hårdrockspunk alá Runaways/ Ramones/ Motörhead bjuds det på och gästerna gör sitt till att krydda till Legacy. Den gamla Motörhead klassikern Metropolis görs även i en godkänd version.

Denna platta är väl kanske mest för de inbitna Girlschool fansen men tack vare gästlistan så vill jag nog påstå att Motörhead fansen måste inhandla Legacy då 4 av spåren innehåller medlemmar ifrån bandet och dessutom sjunger även Lemmy på Don’t Talk To Me. Även de mest hardcore Dio/Sabbath fansen vill nog ha en kopia av plattan eftersom ett av bonus spåren är en alternativ version av en de bästa låtarna I Spy med både Ronnie James Dio och Tony Iommi som gör låten väldigt Black Sabbath.

Med en öl i handen på en förfest så är detta ett helt klart godkänt album. Man kanske får anledning att lyssna in sej mer på Girlschool snart för visst hade dom varit en kul grej på Sweden Rock Festival nästa sommar :)

Mina favoritlåtar är Everything’s the same, I spy, From the other side.

 

www.myspace.com/girlschool

www.girlschool.co.uk

 

Betyg: 5/10

 

Andy Flash

 

 

 

 

 

   

  

 
  

10. En blivande klassiker
9. Topp ”inom genren”
8. En av de bättre ”inom genren”
7. Genomgående bra med några toppar
6. Klart godkänd
5. Okej för slölyssnande
4. Vissa delar går an
3. Behöver en hel del uppryckning
2. Inte mycket som klarar sig här
1. Vi glömmer denna

 

 

©