GÖTEBORGS ARTROCKFÖRENING

 
 

Recensioner

 

Magnum - Wings of heaven/Live (SPV/Border Music)

1. When we were younger 
2. Back street kid 
3. Out of the shadows 
4. Like brothers we stand 
5. How far jerusalem 
6. Dragons are real 
7. All englands eyes 
8. Vigilante 
9. Kingdom of madness 
10. Intro 
11. Days of no trust 
12. Wild swan 
13. Start talking love 
14. One step away 
15. Must have been love 
16. Different worlds 
17. Pray for the day 
18. Don't wake the lion 
19. Sacred hour 

 

1988 gav Magnum ut ”Wings of heaven”, skivan blev deras mest sålda album tillika en av deras bästa enligt mitt tycke. Saken är att dom två skivsläppen innan ”On a storytellers night” och ”Vigilante” är även de två riktiga höjdare. Dessa hjälpte nog till en del att just ”Wings of heaven” kom att bli deras bäst säljande. Hur som helst det finns inte en dålig låt på skivan.

Den här dubbel CD´n börjar med ”When we were younger”, inledningsspåret från senaste CD´n Princess Alice & The Broken Arrow”. Sammanlagt får vi fyra låtar från den. Främst nämnda låt samt ”Out of the shadows” håller hög klass och passar bra in bland dom gamla klassikerna. Två från ”Vigilante”, titelspåret och ”Backstreet kid” samt två från ” On a storytellers night”  med ”How far Jerusalem” och ”All Englands eyes” vilka alla med behag avnjutes. CD 1 avslutas med titelspåret från första skivan ”Kingdom of madness”. Med andra ord ett knippe underbara val från deras så rika skattkista.

På CD 2 kör dom hela ”Wings of heaven” i ett svep och det är bara så underbart att höra. Som extranummer tar dom ”Sacred hour” från ” Chase the dragon” vilken kom 1982. Musikaliskt finns här inget att klaga på. Det låter verkligen inte som ett trött gammalt band som kör sina låtar på rutin. Sen har vi ju ”Bob Catley” som alltid sjunger som en Gud.

Vad skall jag klaga på då… tja, det enda lilla jag kan komma på är att det tonas ner mellan låtarna. Dom skulle kunnat mixat ihop det så att det lät som att man var med på konserten.

Magnum kan nog upplevas som ”lite för enkla” för er som vill ha riktigt komplicerad musik. Men här finns några godbitar vilka borde passa er också som exempelvis 12 minutaren ”Don´t wake the lion”, en tio minuters version av ”How far Jerusalem” eller varför inte nya ” Out of the shadows” med sitt läckra mellanspel. För mig är detta både nostalgi och ett levande band, kanonlåtar samt livekänsla. Jag måste bara ge den 10 av 10.

Nu har dom gjort konserter och utgåvor på 20-årsjubileumet av både ”On a storytellers night” och ”Wings of heaven” så nu måste vi kräva att dom även gör 25-årsjubileum av mellanplattan ”Vigilante” om tre år.

 

Bandet består av dom tre original medlemmarna :

Tony Clarkin - Gitarr och sång
Bob Catley - Sång
Mark Stanway - Keyboards
 

samt 
Al Barrow - Bas och sång
Jimmy Copley - trummor

Lyssna och läs mera på:

http://www.myspace.com/magnumuk

Livin` the Dream live (myspace Tv)

http://www.magnumonline.co.uk

Här kan ni se en video från studioinspelningen av Dragons are real, en av dom nya låtarna på live CD´n.  länk Youtube

 

10/10

 

Lars Nyrén

 

 

 

 

 

       

   

   
   

10. En blivande klassiker
9. Topp ”inom genren”
8. En av de bättre ”inom genren”
7. Genomgående bra med några toppar
6. Klart godkänd
5. Okej för slölyssnande
4. Vissa delar går an
3. Behöver en hel del uppryckning
2. Inte mycket som klarar sig här
1. Vi glömmer denna

 

 

©