E-Mail

info@artrock.se

 

 

Gästbok

ArtRock MySpace

 
 

Recensioner

 

Jimi Jamison – Crossroads moment (Frontiers Records)
 

01. Battersea
02. Can’t look away
03. Make me a believer
04. Crossroads moment
05. Bittersweet
06. Behind the music
07. Lost
08. Love the world away
09. She’s nothing to me
10. As is
11. ’Til the morning comes
12. That’s why I sing
13. Friends we never met
14. When rock was kin

 

Det duggar inte tätt mellan solosläppen för Jimi Jamison, Crossroads moment är hans första solosskiva sedan 1999. Jimi som väl annars hade sin storhetstid på 80-talet, då kanske mest känd som sångare i Survivor men han var även flitigt anlitad som bakgrundsvokalist för andra band som tex ZZ-Top. Jimi som numera, förutom musiken, även är engagerad i en rad olika välgörenhetsprojekt. År 2000 återförendades han med Survivor för en turné som senare ledde fram till skivan Reach. Nu har alltså bandet gått skilda vägar och Jimi har tagit upp solospåret.

På Crossroads moment har han än en gång slagit sig ihop med gamle Survivoremedlemen Jim Peterik som skrivit en del av materialet och även varit med och producerat. Utkomsten är riktigt lovande och skivan sorteras klockrent in under epitetet melodisk rock / AOR. Jimi låter riktigt inspirerad och han har fortfarande en utmärkt rockröst som håller genom hela registret.

Vi bjuds på en samling rocklåtar med fokus på melodiösa refränger. Med låtar som till exempel Make me a believer, Behind the music och Lost, visar herrarna Jamison/Peterik att dom fortfarande har förmågan att skapa riktigt bra melodisk rock. Jag tycker mig till och med höra vissa inslag av Asia emellanåt.

Det som drar ned intrycket är skivans längd. Crossroad moments innehåller 14 spår vilket enligt mig är några för många. Vissa av låtarna känns mer som utfyllnad och det i kombination med en produktion a’la amerikansk radiovänlig variant, gör att det emellanåt tenderar bli lite trist.

Slutbetyget blir ändå väl godkänd. Huruvida dagens yngre generation kommer att ta till sig Jamison återstår att se men du som är ett fan av melodisk rock kommer nog inte bli besviken.

http://www.jimijamison.com

http://www.myspace.com/jimijamison

 

7/10

Henrik Gustring

 

 

 

  

   

  

 
  

10. En blivande klassiker
9. Topp ”inom genren”
8. En av de bättre ”inom genren”
7. Genomgående bra med några toppar
6. Klart godkänd
5. Okej för slölyssnande
4. Vissa delar går an
3. Behöver en hel del uppryckning
2. Inte mycket som klarar sig här
1. Vi glömmer denna