GÖTEBORGS ARTROCKFÖRENING

 
 

Recensioner

 

Tempestt - Bring ´em on (Metal Heaven/Border)

1.Faked by time
2.Bring ´em on
3.A life´s alibi
4.Insanity desire
5.Too high
6.Enemy in you
7.Fallen moon
8.Lose control
9.Healing
10.Higher (I can land) (bonuslåt)
11.Don´t stop believin´ (bonuslåt)

 

Efter att i åratal ha tolkat artister som Journey, Kansas, Bon Jovi och Dream Theater på scener hemma i Sao Paulo, fick Tempestt möjligheten att kompa Jeff Scott Soto på dennes Brasilien-turné häromåret. 

På sin debutskiva, ”Bring ´em on”, speglar gruppen ovanstående influenser på ett mer än förtjänstfullt sätt. Det låter melodiöst men inte mjäkigt, tekniskt utan att bli förmätet och kraftfullt, men för den skull aldrig överansträngt. Produktionen är rå och oborstad, men låter ändå bandets kvalitéer träda fram, både beträffande individuell spelskicklighet och som en väl sammansvetsad enhet. Ett spår som avslutande Journey-tolkningen ”Don´t stop believin´” låter rent av som om den skulle vara inspelad live i studion, men även i övrigt är det sparsmakat med pålägg. Styrkan och flexibiliteten i rösten hos sångaren BJ känner vi igen från läromästaren Soto, som för övrigt gästar på den tunga Soul Sirkus-ekande ”Insanity desire”, medan Tempestt i ”Enemy in you” visar prov på hur Winger kunde ha följt upp ”Blind revolution mad”.

Aldrig hade man väl kunnat tro att Brasilien skulle kunna avla ett hopp inom den melodiösa hårdrock-genren. Inom tung, aggressiv metall möjligen, men inte inom ett segment där Nord amerikaner nästan alltid varit ledande. Det här är fantastiskt roligt för oss heavy AOR-fans, som i det närmaste gett upp hoppet på något annat än att gamla hjältar ska plocka fram sina strängaspel för en kort tvivelaktig återförening.

 

www.tempestt.com.br

 

Betyg: 7/10

                       

Jukka Paananen

 

 

 

 

 

 

       

   

   
   

10. En blivande klassiker
9. Topp ”inom genren”
8. En av de bättre ”inom genren”
7. Genomgående bra med några toppar
6. Klart godkänd
5. Okej för slölyssnande
4. Vissa delar går an
3. Behöver en hel del uppryckning
2. Inte mycket som klarar sig här
1. Vi glömmer denna

 

 

©