GÖTEBORGS ARTROCKFÖRENING

 
 

Recensioner

 

MINUS - THE GREAT NORTHERN WHALEKILL (One Little Indian Records)

1. Cat`s Eyes
2. Black and Brusied
3. Shoot the Moon
4. Kiss yourself
5. Throwaway Angel
6. Not Afraid
7. Rip It up
8. Rhythm Cure
9. Futurist
10.Shadow Heart
11.Weekend Lovers

 

Det är inte varje dag man hör ny musik från Island som är Minus hemland och ”The great northern whalekill” är bandets tredje platta men den första på det allt mer intressanta One Little Indian Records. 

Minus spelar asfaltsboogie som påminner om Queens Of The Stone Age, Foo Fighters med flera fast det här är tyngre och mer strukturerat. Man vet ganska väl vad som händer härnäst vilket inte behöver betyda att det är tråkigt men räkna skalor är inte Minus grej. Det är rak stonermetal utan några större krusiduller som i sina bästa stunder svänger friskt. Nu är det inte vad jag vanligtvis lyssnar på men jag har ändå svårt att värja mig för låtar som ”Rip it up”, ”Kiss yourself” och underbara avslutande ”Weekend lovers” men så är texterna små satirer vilket klart höjer bandet från många av sina konkurrenter. 

Det gör även omslaget som inte bara är fult utan snudd på avskyvärt och det föreställer en mycket fet människas bål. Jag tyckte att det var vidrigt men så gjorde jag kopplingen till albumets titel och då fick jag ihop det. Om detta kan man tycka vad man vill, själv uppskattar jag bandets engagemang i slaktandet av valarna. Tyvärr uppskattar jag inte musiken riktigt lika mycket men vill man bara ha musik som röjer duger plattan bra och hade jag varit ett antal år yngre hade jag troligen uppskattat den på ett helt annat sätt.

www.myspace.com/minus

 

5/5

 

Tore Larson

  

 

 

 

 

       

   

   
   

10. En blivande klassiker
9. Topp ”inom genren”
8. En av de bättre ”inom genren”
7. Genomgående bra med några toppar
6. Klart godkänd
5. Okej för slölyssnande
4. Vissa delar går an
3. Behöver en hel del uppryckning
2. Inte mycket som klarar sig här
1. Vi glömmer denna

 

 

©