GÖTEBORGS ARTROCKFÖRENING

 
 

Recensioner

 

MIDNATTSOL – NORDLYS (Napalm Records) 

1 Open Your Eyes 
2 Skogens Lengsel 
3 Northern Light 
4 Konkylie 
5 Wintertimes 
6 Race Of Time 
7 New Horizon 
8 River Of Virgin Soil 
9 En Natt I Nord 

 

År 2002 bildades Midnattsol av Carmen Elise Espanaes som för övrigt är en yngre syster till Liv Kristine Espanaes Krull i Leaves´ Eyes och gitarristen Christian Hector. Tillsammans med Birgit Öllbrunner på bas, Daniel Fischer på keyboards, Daniel Droste på gitarrer och trummisen Chris Merzinsky blev Midnattsol ett band folk pratade om och 2005 släppt dom sin debut, ”Where twilight dwells” på Napalm Records. 

Den gav i sin tur eko i form av att bandets engagerades till ett flertal festivaler men här i Sverige har det inte gått lika lätt. Varför är svårt att förstår för Carmen har mycket bättre röst än sin syster samtidigt som Midnattsol har en helt annan musikalisk bredd än Leaves´ Eyes. Det här är hur jag vill att nordisk episk metal skall låta och Tue Madsens (Sirena) produktion är magnifik vilket förstärker helhetsintrycket. Jag tycker om bandets mjuka övergångar där harmonierna regerar, hela tiden med Carmens röst svävandes över det hela. Hon ligger precis lagom högt vilket är ytterst ovanligt inom den här musiken och det enda jag kan klaga på är man ofta använder sig av triggade trummor vilket ger en lite väl syntetisk ljudbild. Låtarna är nio till antalet och hur man än letar finns här inga djupdykningar vilket gör att jag framhåller plattan som helhet. 

Jag väljer att inte plocka ut några enskilda låtar utan lyssna och njut för så här bra kan den episka metalmusiken vara. 

www.myspace.com/midnattsolfolk

  

www.midnattsol.com/

 

7/10

Tore Larson

 

 

 

 

       

   

   
   

10. En blivande klassiker
9. Topp ”inom genren”
8. En av de bättre ”inom genren”
7. Genomgående bra med några toppar
6. Klart godkänd
5. Okej för slölyssnande
4. Vissa delar går an
3. Behöver en hel del uppryckning
2. Inte mycket som klarar sig här
1. Vi glömmer denna

 

 

©