GÖTEBORGS ARTROCKFÖRENING

 
 

Recensioner

 

ELUVEITIE – SLANIA (Nuclear Blast)

1. Samon 
2. Primordial Breath 
3. Inis Mona 
4. Grey Sublime Archon 
5. Anagantios 
6. Bloodstained Ground 
7. The Somber Lay 
8. Slanias Song 
9. Giamonios 
10. Tarvos 
11. Calling The Rain 
12. Elembivos 
13. + Media Player 

 

Nuclear Blast har för vana att satsa stort på något mindre känt band varje år och i år satsar man på Eluveitie från Schweiz. Eluveitie är ett åtta man stort band och Slania är deras andra fullängdare. Musiken är episkt gotisk där gamla medeltida instrument blandas med elektrificerade och ett tidsenligt growlande av Chrigel Glanzmann som för ovanlighetens skull är riktigt duktig på att artikulera sina strupljud. 

Den rena sången står Meri Tadic för som även spelar fiol med den äran och som sångerska är hon oerhört kompetent. Det är bara synd att hon alltför ofta får stå i bakgrunden för när hon väl tillåts stiga fram växer plattan som inte på något sätt är dålig men så bra som pressreleaserna säger att den är, är den absolut inte. Till det är låtarna alldeles för lika och dom tycks vara skrivna med samma återkommande idé vilket får mig att tröttna vid spår fyra av tolv eller tretton om man så vill om man väljer den limiterade utgåvan som även innehåller en tämligen ointressant video plus lite annat onödigt som bara den mest initierade kan vara intresserad av. Själv bryr jag mig inte utan det räcker med att ha sett den en gång där behållningen är ”Inis Mona”, bandets singel som nere på kontinenten har blivit en smärre hit. 

Hur dom kommer att lyckas står skrivet i stjärnorna men nog tror jag att många och främst unga faller för konceptet samtidigt som bandet har en massa pengar bakom sig. Själv tycker jag att det bra men tråkigt så nja, det är en okay platta men inte mycket mer.

www.myspace.com/eluveitie

  

5/10

Tore Larson

 

 

 

 

       

   

   
   

10. En blivande klassiker
9. Topp ”inom genren”
8. En av de bättre ”inom genren”
7. Genomgående bra med några toppar
6. Klart godkänd
5. Okej för slölyssnande
4. Vissa delar går an
3. Behöver en hel del uppryckning
2. Inte mycket som klarar sig här
1. Vi glömmer denna

 

 

©