GÖTEBORGS ARTROCKFÖRENING

 
 

Recensioner

 

Angel of eden- The end of never (Lion Music)
The end of never
Dream chaser
Angel of eden
Return of the pharao pt 1
The battle of 1386
Into the black
Return of the pharaoh pt 2
Keys to Avalon
Stampede
Towards the light

 

Angel of eden är “Artension” gitarristen Roger Staffelbachs nya project. Detta med fokus på att få utlopp för sina neoklassiska ambitioner. Bandet består även av medlemmarna Carsten ”Lizard” Schultz (Evidente one, Domain), Misheria som spelat med på Bruce Dickinsons solo album och Rami Ali (Evidence one även han).

Det finns även med en del folk som är med och gästar på detta verk som Di giorgio (Testament), John West (Royal Hunt), David Shankle (ex Manowar) och Ferdy Doemberg (Axel rudi Pell)

Stundtals låter det mest som det brukar inom genren neoklassisk metal, men sen kommer det några lyft emellanåt vilket gör att jag blir barnsligt förtjust. Det kan ibland bli något ”Evergrey aktigit” med det lite speciella gitarrspelandet som dom har, kan även finna likheter med Yngwies Rising Force. Trots att detta är skapat av en gitarrist kan man tro att det borde ligga fokus på denna, men så är inte fallet denna gång. Det finns utrymme för samtliga, även om jag kan tycka att det kan bli lite väl monotont med dubbelstampandet som ibland bara blir för mycket. Men hur som helst så är musiken bra och det finns en hel del från skivsläppet vilket tilltalar mitt musiköra.

Favoriter denna gång är ”Keys to avalon” och ”The end of never”. Med på denna skiva finns ett bonusspår som inte är fy skam heller, det är Yngwies gamla alster “You don`t remember i`ll never forget”

Detta är förmodligen musik som kan passa fans av flertalet olika musikstilar men kanske då framförallt musikdiggare av typ Rising Fors/Yngwie och liknande. Även undertecknad finner denna platta angenäm trots att det inte i första hand är denna genre som ligger varmast om hjärtat.

www.angelofedenband.com/
www.myspace.com/angelofedenband
www.rogerstaffelbach.com/

 

Betyg 7/10

 

Niklas Johansson

 

 

 

 

 

       

   

   
   

10. En blivande klassiker
9. Topp ”inom genren”
8. En av de bättre ”inom genren”
7. Genomgående bra med några toppar
6. Klart godkänd
5. Okej för slölyssnande
4. Vissa delar går an
3. Behöver en hel del uppryckning
2. Inte mycket som klarar sig här
1. Vi glömmer denna

 

 

©