GÖTEBORGS ARTROCKFÖRENING

 
 

Recensioner

 

DEMETRA SINE DIE - Council from chaos  (My Kingdom Music)

1. Blood And Water
2. Council From Kaos 
3. Ethik
4. Dilemma 
5. Magma 
6. Art Of Rebellion 
7. Polydrome 
8. Skinless

 

Ett för mig okänt både bolag och band, hur som helst här är en trio från Italien. Bandet bildades 2003 av Marco Paddeu (Gitarr/sång) och Marcello Fattore (trummor), dom spelade in sin självbetitlade demo 2004. Två är senare tillkom en bassist vid namn Adriano Magliocco. Samma år öppnade Italienarna för de norska banden ”Theatre of Tragedy” och ”Gothminister i Genoa”.

Genremässigt är det någon typ av mörk atmosfärisk progressiv rock med metal inslag. Lite åt ”Tool” och ”Anathema”.

Musikmässigt så funkar detta alldeles ypperligt, men får mig så fallerar det då sången kommer, den är bara för hemsk. Ok för att jag kan ursäkta uttal det brukar jag inte ha så svårt för. Men lite engagemang om jag får be? Det kan ibland låta som han influerats lite väl hårt av den faktiskt tämligen sköna ”ivägsvävande” känsla som man kan insupa av musiken. Jag kan svälja det mesta i sångväg från det värsta growlande till raka motsatsen, men detta ger nästan pris i tråkighet. Hade det inte varit för detta faktum så hade detta varit riktigt bra. Musiken är tilltalande och här blandas och ges friskt inom genren, allt från hårda partier till långa instrumentala avsnitt, precis som jag tycker det skall vara i denna typ av musik.

Sammanfattningsvis, om jag hade fått bestämma skulle Marco fått koncentrera sig på gitarrspelet och de skulle anlitat en separat sångare. Musikerna är det dock inget fel på ändå så detta skivsläpp får trots allt godkänt.

www.myspace.com/demetrasinedie

Betyg 6/10

 

Niklas Johansson

 

 

 

 

       

   

   
   

10. En blivande klassiker
9. Topp ”inom genren”
8. En av de bättre ”inom genren”
7. Genomgående bra med några toppar
6. Klart godkänd
5. Okej för slölyssnande
4. Vissa delar går an
3. Behöver en hel del uppryckning
2. Inte mycket som klarar sig här
1. Vi glömmer denna

 

 

©