GÖTEBORGS ARTROCKFÖRENING

 
 

Recensioner

 

SOLSKUGGA - SWIMMING WITHOUT WEBBED TOES (Accented)

Crash
Am I
Avenge Revange
Guilty
I`m not
P.O.T.M
Ghost
Stand my ground
Don`t (depend on me)
Dear Sister
Maarion
Tonight

 

Under namnet Solskugga satsar Malmötjejen Sol Vikström på en karriär som med ”Swimming without webbed toes” vill komma ut och visa upp sig. Hon lär säkerligen lyckas med sin musik som har stora likheter med Kate Bush. 

Musiken har gotiska inslag liksom symfoniska finns fast de sistnämnda är av riktigt modernt snitt med syntar. Ofta är musiken suggestiv på ett förföriskt sätt som liksom kryper in i kroppen på ett behagligt sätt och produktionen signerad gitarristen Staffan Österlind är ypperlig men varför bara elektroniska trummor?  

Jag gillar inte den typen av trummor vilket klart sänker betyget och nämner man att man har med sig folk från DiAnno när hon uppträder kan man undra om inte man kunde ha lånat in en trummis därifrån. 

Hur som helst är det inte dåligt och jag vet många som gillar den här formen av elektronifiserad synthgot som verkar bli alltmer populär. Vi får tolv låtar i mest midtempo och det hade varit bra med en något större variation i tempo men det här är tillbakalutad lite laidback musik som även fungerar bra som bakgrundsmusik. En viss nyfikenhet väcker Solskugga som redan är på gång med en ny platta som enligt pressutskicket beräknas komma redan i sommar. Då hoppas vi på en fysisk trummis för då kan det lyfta och ger man plattan en större variation i tempo kan det bli riktigt bra för potential finns här.

www.solskugga.nu

www.myspace.com/solskugga 

 

5/10

Tore Larson

 

 

 

 

 

   

  

 
   

10. En blivande klassiker
9. Topp ”inom genren”
8. En av de bättre ”inom genren”
7. Genomgående bra med några toppar
6. Klart godkänd
5. Okej för slölyssnande
4. Vissa delar går an
3. Behöver en hel del uppryckning
2. Inte mycket som klarar sig här
1. Vi glömmer denna

 

 

©