GÖTEBORGS ARTROCKFÖRENING

 
 

Recensioner

 

Toni Rowland – UNFOLDING (Grand Axe Music) 

I'll Be Here Waiting
Hold On
Mantis and The Moon
Souls of All the People (9/11)
Photographs
Johnny Doesn't Like It
Damn You
Friendship
Don't Tangle
Christine
Put Your Foot Down
3010 (They Said The Silence)
Darkness

Toni Rowland - lead vocals, harmonies
Ken Hensley - Hammond B3 organ, keyboards, guitars, backing vocals
Ovidio Lopez - lead guitar, guitars
Antonio Fidel - bass guitar
Juan-Carlos Garcia - drums

Dani Saiz - acoustic guitars, mbiro
Paco Gomez - acoustic guitar
Angel Diaz - percussion

 

Toni Rowland är en underbar vän som under åren har släppt några soloalbum men ”Unfolding” är det första sedan vi blev vänner. Jag blev väldigt glad och på gränsen till rörd när plattan damp ner i brevlådan för några veckor sedan och än mer glad blev jag för de personliga rader Toni har skrivit. 

Hon är väldigt stolt för den här plattan som är producerad av Ken Hensley som även spelar Hammond, diverse andra keyboards och gitarrer men där stannar alla eventuella likheter med Uriah Heep och Kens soloprojekt för det här är Toni Rowlands nya platta. 

Hon sjunger med en klar, lite lågmäld och berättande röst som liksom talar direkt till mig. Jag tycker om den här formen av lågmäld, smått meditativ musik där varje låt i sig är en liten berättelse sett ur Tonis perspektiv i Durban i Sydafrika. När hon tar i som i ”Souls of all the people (9/11)” går det en lätt rysning genom min kropp men så är det här musikalisk balsam för kroppen. Sluter man ögon växer det fram underbara bilder och färger som tillsammans skapar ett välbefinnande som är väldigt beroendeframkallande. Sällan går en timma så fort och plattan som klockar in på 62:18 minuter innehåller fjorton låtar som samtliga utom redan nämnda låt som är signerad Bronwyn Rowland som även medverkar på bakgrundssång bär Tonis signatur. Underbara ”Photographs in a little red box” och ”Put your foot down” har hon fått hjälp med vilket inte spelar någon roll för det här är mycket stor musik i singer/songwriter och neoprog facket vilket bör tilltala en bred publik. 

”Unfolding” är alldeles för bra för att komma bort i mängden för ger man den en chans är jag säker på att många fler kommer att älska denna helt fantastiskt underbara platta som passar precis överallt när som helst.

 

www.tonirowland.com

www.myspace.com/tonirowland

 

9/10

Tore Larson

 

 

 

 

 

   

  

 
   

10. En blivande klassiker
9. Topp ”inom genren”
8. En av de bättre ”inom genren”
7. Genomgående bra med några toppar
6. Klart godkänd
5. Okej för slölyssnande
4. Vissa delar går an
3. Behöver en hel del uppryckning
2. Inte mycket som klarar sig här
1. Vi glömmer denna

 

 

©