GÖTEBORGS ARTROCKFÖRENING

 
 

Recensioner

 

Soul Secret - Flowing Portraits (Progrock Records/SPV)

01: Dance Of The Waves 
02: First Creature 
03: Inner War 
04: Learning To Lose 
05: Regrets 
06: Tears Of Kalliroe 

 

Soul Secret såg ljuset först 2004 och ett år senare gjorde de sitt första försök att nå ut med en demo som gick under namnet “Never care about tomorrow”. Denna innehöll fragment av vad som idag är fullängdslåtarna ”Inner war” och ”Eternal nights” vilka också är med på denna platta.

”Flowing Portraits” är deras fullängdsdebut, inspelad och mixad i orange bug studios i Italien.  Trots att det inte är mer än totalt sex spår så spänner ändå albumet över sextio minuter. Skivan är mastrad av ”Thresholds” gitarrist Karl Groom, som har ett antal produktioner bakom sig som, Threshold, Edenbridge, Dragonforce, Arena och Pendragon.

Med andra ord ett skivsläpp som borde tränga långt in i mitt proggmetal hjärta. Här är ändå något som inte riktigt grabbar tag i mig. Några smådetaljer som möjligen att trummorna har en tendens att försvinna. Ibland fläskas det på ordentligt men stundtals hamnar de långt i bakgrunden. Andra detaljer som exempelvis keyboard vilka känns väl släpiga och inte riktigt följer samma intensitet som resten av instrumenten. Skaparglädjen är det ändå absolut inget fel på. Här finns helt klart en hög potential för dessa skickliga killar. Inte helt överaskande så har dessa Italienare influenser från såväl ”Dream Theater” som ”Symphony X” och nog märks det rätt så tydligt att DT är en favorit med alla deras vibbar.

Men som sagt det är nåt som fattas för att ge den där riktiga wow känslan. Det är synd för denna skulle nog kunnat infinna sig om nu inte bandet följt DT`s spår så hårt utan mer försökt gå sin egen väg. Debuten är ändå en helt okej sådan.

 

http://www.myspace.com/soulsecretband

 

Betyg 6/10

 

Niklas Johansson

 

 

 

 

   

  

 
   

10. En blivande klassiker
9. Topp ”inom genren”
8. En av de bättre ”inom genren”
7. Genomgående bra med några toppar
6. Klart godkänd
5. Okej för slölyssnande
4. Vissa delar går an
3. Behöver en hel del uppryckning
2. Inte mycket som klarar sig här
1. Vi glömmer denna

 

 

©