GÖTEBORGS ARTROCKFÖRENING

 
 

Recensioner

 

ANGEL BLAKE - THE DESCENDED (Dynamic Arts Records) 

1. Anywhere But Here 
2. Defenseless 
3. Again 
4. When All The Lights Are Out 
5. Alone 
6. Wasn´t Meant To Last 
7. In Silence - Augerum 
8. The Descended 
9. Silent Voice 
10. You´ll Never Need To Feel Again 

 

Angel Blake är ett Finskt band som uppstod ur spillrorna av The Crown som med ”The descended” släpper sin andra platta. Debuten som går under namnet ”Angel Blake” (2006) har gått mig spårlöst förbi medan jag har små minnen av The Crown. Nu är nya plattan här som för mig är den första bekantskapen med Marko Tervonen (ex The Crown) & company. 

Musiken är ganska klassisk Finsk hårdrock som har varierande doser av Finsk melankoli som tyvärr tenderar att bli aningen patetisk ibland fast helt utan kvaliteter är inte plattan. Den har ganska stor bredd med ett visst djup som utgör ett samspel mellan ljust och mörkt vilket hörs väl i ”When all the lights are out” och smått underbara ”In silence – Augerum” som är plattans bästa spår tillsammans med avslutande ”You´ll never need to feel again” som är en midtempoballad av mycket hög klass. 

Tyvärr är inte plattan lika bra rakt igenom men den har en tendens att växa vilket gör mig lite konfunderad för någonstans är det trots allt ganska bra, på gränsen till riktigt bra vilket får mig att våga tro att nästa platta kan bli ännu bättre. Det märks väl att det är ett knippe rutinerade musiker vars musik drar lite åt Sentenced, Paradise Lost och Katatonia men absolut inte åt Amorphis som någon hipp recensent påstår i en av vårt lands sämsta blaskor vars namn vi glömmer.

 

www.angelblake.com

www.myspace.com/angelblakeonline

 

5,5/10

Tore Larson

 

 

 

 

   

  

 
   

10. En blivande klassiker
9. Topp ”inom genren”
8. En av de bättre ”inom genren”
7. Genomgående bra med några toppar
6. Klart godkänd
5. Okej för slölyssnande
4. Vissa delar går an
3. Behöver en hel del uppryckning
2. Inte mycket som klarar sig här
1. Vi glömmer denna

 

 

©