E-Mail

info@artrock.se

 

Recensioner

Gästbok

ArtRock MySpace

 
 

 

 

Trusties – Human Wheel (Sound Of Wood)

 

1.RADIOBEINGS
2.AUTOPILOT
3.FREE FALL
4.RITUALS & ROUTINE
5.HUMAN WHEEL
6.WHEN SENSE MEETS ITS MAKER
7.THEM OR US
8.DJEMONIEE
9.IS THIS THE LAST ROUND?
10.YOU CAN ONLY LOSE
11.ENDLESS RUN
12.REINVENTION OF THE WHEEL

 

Efter att jag lyssnat igenom det den första gången var jag imponerad och besviken. På instrumentsidan var det riktigt bra. Duktiga och innovativa musiker. När de tar ut svängarna är det lite åt Spock’s Beard-hållet och i de finstämda gitarrpartierna påminner det lite om Neal Schons soloprojekt (USA ? ja, kanske lite).

Det som gjorde mig besviken var att de till denna mycket välkomponerade musik hade så otroligt fantasilösa sångmelodier. Här finns ju utrymme och möjligheter. Min första tanke var att det lagt så mycket krut på den brillianta musiken och var  så nöjda med det att de sedan lät sångaren göra vokalmelodierna på egen hand. Vissa sångpartier tycker jag fortfarande borde göras något åt men efter att ha lyssnat igenom albumet har jag vant mig vid de flesta partier. Det är t.o.m. så att kontrasten mellan ”sångmelodierna” och den melodiösa gitarren tillför en intressant spänning.

Jag skulle kunna skriva lite om skillnaden mellan sång med inlevelse och sång som instrument (I den bästa av världar kan dessa två mötas och göra storverk). Men jag nöjer mig med att säga att på detta album saknar jag inlevelsen på flera låtar. Det kan bero på att texterna kanske inte har materialet som krävs.

I sin helhet är denna CD riktigt intressant. Grymt gitarrljud, vältrakterat. Dessa grabbar är tajta musiker som synkar sig igenom underbara partier där alla tillför sin bit av pusslet.

Slutligen kan jag konstatera att detta är ett album som växer och det talar för att det har något utöver det vanliga. Det ska bli intressant att se vad dessa grabbar kan åstadkomma i framtiden.

 

www.myspace.com/trusties 

www.puucd.com

 

Betyg 6,5 av 10

 

Dan Berglund 

 

 

 

 

  

  

 
  

10. En blivande klassiker
9. Topp ”inom genren”
8. En av de bättre ”inom genren”
7. Genomgående bra med några toppar
6. Klart godkänd
5. Okej för slölyssnande
4. Vissa delar går an
3. Behöver en hel del uppryckning
2. Inte mycket som klarar sig här
1. Vi glömmer denna