E-Mail

info@artrock.se

 

Recensioner

Gästbok

ArtRock MySpace

 
 

 

 

Howard Leese – Secret Weapon (Frontiers/BAM)

 

01.Alive again
02.Heal the broken hearted
03.Hot to cold
04.French quarter
05.33 West Street
06.The south summit
07.Rada´s theme
08.The vine
09.In these eyes
10.Vermilion border
11.I´ve been leaving you
12.Somewhere

 

Gamle Heart-gitarristen Howard Leese tar sats och ger sig på en solokarriär. Efter årtionden som andraviolinist åt Nancy Wilson sätter han sig själv i förarsätet och debuterar med den föga blygsamt titulerade ”Secret Weapon”, en benämning han lär ha fått för lång och trogen tjänst hos systrarna Wilson.

På ”Secret Weapon” tar Leese hjälp av flera olika sångare, däribland Joe Lynn Turner och Paul Rodgers, och presenterar ett antal strömlinjeformade blues-rocklåtar vilka han varvar med lätt filmmusikklingande instrumentala bitar. Men trots att det hela tiden är välspelat och trevlig så lyfter det inte riktigt. Att relativt kända sångaren Jimi Jamison (ex-Survivor) tar sig an ”The Vine” lägger man knappt märke till. Det blir aldrig intressantare än bakgrundsmusik, om än fullt godtagbar sådan.

Som gitarrist är Leese både smakfull och mångsidig. Melodierna är snygga, skickligt framförda, men de känns på tok för bekvämt och bekant. En sångare med stark personlighet som kan komplettera låtskrivandet skulle höja betyget med ett par snäpp. Så när Paul Rodgers fått sin arenaturné med Bad Company avklarad finns här en lös trådända att knyta band med. Trivselfaktorn är nämligen som högst när tidigare nämnda Turner och Rodgers sjunger.

 

www.myspace.com/howardleese

http://howardleese.com

 

Betyg: 5/10

 

Jukka Paananen

 

 
 

 

 

  

  

 
  

10. En blivande klassiker
9. Topp ”inom genren”
8. En av de bättre ”inom genren”
7. Genomgående bra med några toppar
6. Klart godkänd
5. Okej för slölyssnande
4. Vissa delar går an
3. Behöver en hel del uppryckning
2. Inte mycket som klarar sig här
1. Vi glömmer denna