E-Mail

info@artrock.se

 

Recensioner

Gästbok

ArtRock MySpace

 
 

 

 

HOUSE OF LORDS - Cartesian Dreams (Frontiers Records)

 

01. Cartesian Dreams 5:15
02. Born To Be Your Baby 4:31
03. Desert Rain 5:08
04. Sweet September 3:44
05. Bangin' 3:32
06. A Simple Plan 4:25
07. Never Look Back 4:06
08. The Bigger They Come 3:53
09. Repo Man 4:11
10. Saved By Rock 4:45
11. Joanna 3:30
12. The Train (Bonus Track) 4:41

 

1988 kom första plattan och jag knockades av framförallt två låtar där, “Under blue skies” och “Call my name”. Nu är det 2009 och House Of Lords har tappat keyboardisten Greg Giuffria på vägen, men har kvar den kraftfulla sångaren James Christian. Till vardags är han gift med ingen mindre än Robin Beck. Hon hörs även på denna skiva, tydligast i låten ”Repo man”.

Det storslagna soundet från 1988 ekar ännu på det nya alstret. James Christian sjunger fortfarande med samma pondus och körerna är snygga. Glädjande nog finns det några riktigt bra låtar på nya skivan också, framförallt ”The bigger they come” med sitt snygga gitarrspel och galopperande komp, samt riktigt bra melodi i både vers och refräng. Det är en riktig höjdare som jag lyssnar på om och om igen. Inledande ”Cartesian dreams” är även den en delikat låt av det lite tyngre slaget som jag gärna återkommer till. Gillar gitarrsolot där det förekommer lite skojigt inflikande pukmassage från trummisen.

James Christian är på tok för erfaren för att skriva en dålig låt fast vissa tappar man intresset rätt fort på. Låtar som ”Born to be your baby”, ”Saved by rock”, ”Bangin” med flera låter inte dåligt men ganska ointressant.

Avslutande ”The train” är en riktigt fet ballad med lite White Lion-känsla även om den börjar med att låta som ”Whiter shade of pale”, men det försvinner snabbt och jag plockar fram mobilen och vinkar med den framför datorn. En perfekt avslutningslåt!

Sammantaget tycker jag att detta är den bästa plattan med House Of Lords på 2000-talet. Det känns som att de jobbat för att den ska bli så bra som möjligt. Hade den släppts 1989 hade den sålt hur mycket som helst! Idag är det dock 2009 och jag ger ett medelhögt betyg för engagemanget och några riktigt fina låtar!

 

www.myspace.com/jameschristianhouseoflords 

www.jameschristianmusic.com (Official Website)

 

7 / 10

 

Peter Dahlberg

 

 
 

 

 

  

  

 
  

10. En blivande klassiker
9. Topp ”inom genren”
8. En av de bättre ”inom genren”
7. Genomgående bra med några toppar
6. Klart godkänd
5. Okej för slölyssnande
4. Vissa delar går an
3. Behöver en hel del uppryckning
2. Inte mycket som klarar sig här
1. Vi glömmer denna