E-Mail

info@artrock.se

 

Recensioner

Gästbok

ArtRock MySpace

 
 

 

 

ALEX FALCONE – Aphasia  (Rock Royce Records)

 

01. SUNRISE (intro)
02. HEAT
03. GUNS IN THE HOLSTERS
04. SAIL AWAY
05. RACIN' WITH THE SPIRITS
06. RIDIN' ON
07. WHY
08. EMERALD
09. ANGEL BLUE
10. SCREAMIN' FOR YOU
11. ALEXANDER GRAHAM BELL
12. APHASIA

 

 Varför man döper en platta till afasi ska jag låta vara osagt. Däremot kan jag bedöma innehållet och det är väl sisådär. Rent soundmässigt befinner sig Alex Falcone någonstans i mitten av 80-talet och Deep Purple, Phenomena, Uriah Heep och Rainbow verkar tillhöra favoriterna. Då menar jag ovanstående grupper som de lät på 80-talet. Verkligen inga dåliga förebilder men tyvärr är Alex inte riktigt lika duktig på att skriva låtar.

Trots inbjudna höjdarsångare som James Christian (House of Lords) och Doogie White (Rainbow, Praying Mantis) så lyfter inte materialet nämnvärt. Fast ett par plustecken i kanten ska Alex Falcone ha för låtarna ”Racin with the spirits” och ”Why”. På den förstnämnda sjunger Doogie med själfull stämma och den börjar mycket lovande men faller en aning i och med refrängen. På den andra hör vi James sjunga och det är en bättre låt rent kompositions-mässigt men den lyfter inte.

När Alex Falcone sjunger själv och det gör han ofta på skivan så låter det inget vidare. Han låter skrovlig och ansträngd och har inget större omfång i sin röst. Han skulle passa bättre till att sjunga Tom Waits-liknande musik istället. Lyssna bara på verserna i The Sweet-covern ”Graham Alexander Bell” där det till och med låter ganska bra!

Den bästa låten på skivan är avslutande ”Aphasia” som är ett instrumentalt stycke i bästa Jean Michel Jarre-stil.

Om Alex Falcone gör någon mer skiva borde han satsa mer på mer avskalad musik där hans röst gör sig bäst. Den här sortens hårdrock gör andra så mycket, mycket bättre!

 

www.myspace.com/alexfalcone 

 

2 / 10

 

Peter Dahlberg 
 

 

 

  

  

 
  

10. En blivande klassiker
9. Topp ”inom genren”
8. En av de bättre ”inom genren”
7. Genomgående bra med några toppar
6. Klart godkänd
5. Okej för slölyssnande
4. Vissa delar går an
3. Behöver en hel del uppryckning
2. Inte mycket som klarar sig här
1. Vi glömmer denna