E-Mail

info@artrock.se

 

Recensioner

Gästbok

ArtRock MySpace

 
 

 

 

DARK THE SUNS - IN DARKNESS COMES BEAUTY (Firebox Records)
 

1. Reflections
2. The Sleeping Beauty
3. Black Sun
4. Alone (mp3)
5. A Darkness to Drown in
6. Angel Soul
7. Drama For Gods
8. Ghost Bridges
9. Like Angels and Demons
10. Away

 

Jag är väldigt förtjust i den mörka, mollstämda ofta keyboarddominerande Finska progmetallen och jag har tidigare bara hört några låtar på Myspace som var/är otroligt bra. Dark The Suns spelar en renare form än Insomnium, Moonsorrow med flera vilket gör likheten till Amorphis mer påtaglig. Nu har Mikko Ojala en helt annan röst än Tomi Joutsen och den är inte lika stor men är ändå mycket intressant. Får tankar till tyvärr på tok för tidigt avsomnade Divercia vars sångare hade samma berättarlika röst som oftast är ren men gör över i kortare partier av growl men det som gör bandets ljudbild unik är Pinja Haikalas syntar. Ljudet är alltid rent och ibland pianolikt vilket i sin tur ger en väldigt speciellt stämning. Det är nästan som gammal symfonirock som vävs ihop med typisk Finsk progmetal.

40 minuter är för kort för jag vill ha mer, mycket mer!   ”In darkness comes beauty” är en förföriskt vacker platta, sina maffiga ljudmattor till trots. Produktionen precis lagom nyanserad där vacker är det återkommande ordet. Samtliga tio låtar håller yppersta världsklass vilket gör att det känns krystat att plocka ut någon för det här skall man lyssna på rakt igenom och gärna hur många gånger som helst.

Jag älskar den här småmonotona malande ljudbilden som är liten men ändå stor samtidigt som jag har fått ännu ett nytt favoritband. Tänk Dark The Suns och Amorphis, det ni!

www.darkthesuns.com

www.myspace.com/darkthesuns

 

8,5/10

 

Tore Larson

 

 

 

  

   

  

 
  

10. En blivande klassiker
9. Topp ”inom genren”
8. En av de bättre ”inom genren”
7. Genomgående bra med några toppar
6. Klart godkänd
5. Okej för slölyssnande
4. Vissa delar går an
3. Behöver en hel del uppryckning
2. Inte mycket som klarar sig här
1. Vi glömmer denna