E-Mail

info@artrock.se

 

Recensioner

Gästbok

ArtRock MySpace

 
 

 

 

Pink Cream 69 - Live in Karlsruhe (Frontiers Records)

 

CD1
1. Children of the Dawn
2. Do You Like It Like That
3. Hell’s Gone Crazy
4. Lost In Illusions
5. The Hour of Freedom
6. I’m Not Afraid
7. Talk to the Moon
8. Carnaby Road
9. Break the Silence
10. One Step into Paradise
11. That Was Yesterday
12. The Spirit

CD2
1. Livin’ My Life for You
2. Welcome the Night
3. Seas of Madness
4. Keep Your Eye on the Twisted
5. No Way Out
6. Shame
7. So Lonely / No Woman No Cry
8. One Step Into Paradise
9. Better Days (European Bonus Track)
 

 

Tyskarna i Pink Cream 69 firade tjugo år i den tunga melodiska hårdrockens tecken med att bjuda sina fans i hemstaden Karlsruhe på en väl tilltagen show som nu givits ut med den odramatiska titeln ”Live in Karlsruhe”. Odramatisk är även showen i sig då det är mer eller mindre ett ”best-of” set dom bjuder på med spår från hela karriären men inte är det mindre bra för det. Pink Cream 69 är ett lysande liveband och när bandet trycker gasen i botten så är musiken oerhört medryckande och svängig. Inledningen med “Children of the Dawn” och “Do You Like It Like That” sitter som en smäck men det är med virvelvinden ”Hell’s Gone Crazy” och allsångsvänliga ”Lost In Illusions” efter det som det brinner till på riktigt. Sen snurrar skiva nummer ett, av två, på och det är aldrig tråkigt men det känns inte speciellt spännande heller. Plastbit nummer två sparkar istället igång intresset igen med ”Livin’ My Life for You”, ”Welcome the Night” samt ”Seas of Madness” och denna skiva känns klart roligare än ettan. Spår som ”No Way Out” och ”Shame” förgyller lyssningsstunden tillsammans med ”covermedleyt” som innehåller ”So Lonely” (The Police) och ”No Woman No Cry” (Bob Marley). I stort sett saknar jag egentligen ingen låt som jag absolut vill ha med. Jag hade dock hoppats på någon mer överraskning.

Pink Cream 69 är som sagt ett lysande liveband men det framgår inte med denna livedubbel tyvärr. Musiken är underhållande men jag saknar både känslan och energin från att stå i publikhavet. Jag förstår i och för sig inte varför band envisas med att ge ut liveskivor i DVD-tider som dessa. Både inspelnings- som uppspelningsmedia är ju så avancerad idag så det är ju som gjort för att avnjuta konserter hemma i TV-soffan.
Oavsett så ger detta album oss en trevlig, om än odramatisk, lyssning med ett band som vet hur den melodiska hårdrocksstenen skall dras.

 

www.myspace.com/pc69official

www.pinkcream69.com

 

6/10


Ulf Classon

 
 

 

 

  

  

 
  

10. En blivande klassiker
9. Topp ”inom genren”
8. En av de bättre ”inom genren”
7. Genomgående bra med några toppar
6. Klart godkänd
5. Okej för slölyssnande
4. Vissa delar går an
3. Behöver en hel del uppryckning
2. Inte mycket som klarar sig här
1. Vi glömmer denna