E-Mail

info@artrock.se

 

Recensioner

Gästbok

ArtRock MySpace

 
 

 

 

GRAND DEZIGN – Time Elevation (Metal Heaven/Sound Pollution)

 

1. Love Sensation
2. Slugged Out
3. Air It Out
4. Piece Of The Action
5. Sad Sound Of Goodbye
6. No Time For Love
7. Hello Mr. Heartache
8. Let's Go Down Fighting
9. Sheik Iddup
10. Love Will Know

 

Grand Dezign är ett svenskt projekt realiserat av sångaren Peter Saether och innehåller även två stycken medlemmar från Wolf. Även om Wolf är relativt melodiösa i sin heavy metal så är Grand Dezigns musik väldigt influerad av hur hårdrocken lät på den senare halvan av 80-talet. Melodiös hairmetal typ.

De har satsat hårt på körsången vilket hörs tydligt genom låtarna. Det låter mycket Def Leppards Hysteria om skivan. Kusligt mycket faktiskt och då menar jag körpartierna, inget annat. I övrigt drar jag mer paralleller till grupper som Poison.

Peter Saether har säkert kärlek till sin musik men liksom Joe Elliot en begränsad röst, och känns därför lite tråkig att lyssna på i längden. Så är även skivan då körerna är så lika Def Leppard att det nästan blir irriterande till sist. Den inledande trippeln ”Love sensation”, ”Slugged out”, ”Air it out” samt låt nummer sex ”No time for love” är dock helt ok, men sen får man nog. I sista låten åker den akustiska gitarren fram men även om den börjar bra går sångaren över sin förmåga i refrängen och det skär sig lite i mina öron i alla fall, synd!.

Summan av kardemumman blir att vi här har en egen skiva av vad som skulle kunna vara ett Def Leppard-coverband. På både gott och ont. Gillar man det så är det bara att införskaffa denna skiva omedelbums! Gillar man det inte så finns det ju en del andra skivor att lägga sina slantar på!

 

www.myspace.com/granddesigner

 

5, 5 / 10

Peter Dahlberg

 

 

 

 

  

  

 
  

10. En blivande klassiker
9. Topp ”inom genren”
8. En av de bättre ”inom genren”
7. Genomgående bra med några toppar
6. Klart godkänd
5. Okej för slölyssnande
4. Vissa delar går an
3. Behöver en hel del uppryckning
2. Inte mycket som klarar sig här
1. Vi glömmer denna