E-Mail

info@artrock.se

 

Recensioner

Gästbok

ArtRock MySpace

 
 

 

 

MARKONEE – See The Thunder  (Escape Music)

 

Way 2 Go
Woman & Whisky
See the Thunder
Shores of Another Sea
The Big K
The Cross Between the Lines
Brand New Day
Back on Me
Cherry Blossom
I Believe in Father Christmas

 

Här har vi en kvintett från Italien som vill ha lite av er uppmärksamhet. De har spelat ihop tidigare men detta ska ses som deras första alster då de inte spelat så hårt tidigare. Eller hårt och hårt, så hårt låter det inte. Det är väldigt amerikansk hårdrock som det lät i början av 80-talet. Här finns dock inga keyboards att prata om. Jag hör ekon av grupper som Riot, Wrabit, Icon, Dokken och liknande.

När jag hörde denna skiva första gången dissade jag den ganska hårt. Jag gillade inte produktionen och tyckte låtarna var reproduktioner på sånt man hört förut. Men efter några lyssningar började jag gilla det här. Sångaren har en ganska ljus röst men sjunger på ett så engagerat och inlevelsefullt sätt att man kapitulerar. Han låter faktiskt lite som Riots förste sångare Guy Esperanza men inte riktigt lika bra, bara nästan. Låtarna växer också vart eftersom. Det är roliga små breaks i låtarna vilket gör att de inte känns så standardmässiga. Det går heller inte att missa spelglädjen i låtarna. De vinner stort på det.

Det är svårt att lyfta fram någon favoritlåt då man gärna lyssnar igenom hela skivan utan problem. Jag är glad att jag gjorde deras bekantskap och hoppas på en ännu starkare fortsättning!

 

www.myspace.com/markonee  

www.markonee.com

 

8 / 10

Peter Dahlberg

 

 

 

 

  

  

 
  

10. En blivande klassiker
9. Topp ”inom genren”
8. En av de bättre ”inom genren”
7. Genomgående bra med några toppar
6. Klart godkänd
5. Okej för slölyssnande
4. Vissa delar går an
3. Behöver en hel del uppryckning
2. Inte mycket som klarar sig här
1. Vi glömmer denna