E-Mail

info@artrock.se

 

Recensioner

Gästbok

ArtRock MySpace

 
 

 

 

Brian Setzer Orchestra - Songs From Lonely Avenue (Surfdog/Playground)

 

1. Trouble Train
2. Dead Man
3. Kiss Me Deadly
4. Gimme’ Some Rhythm
5. Lonely Ave
6. King of the Whole Damn World
7. Mr. Jazzer Goes Surfin’
8. Mr. Surfer Goes Jazzin’
9. My Baby Don’t Love Me Blues Love Partners in Crime
10. Passion of the Night
11. Dimes in the Jar
12. Elena

 

Brian Setzer, mest känd för bandet Stray Cats, släpper nu ännu ett album ihop med sin stora orkester och detta är mitt första möte med mannens solokarriär. Ett väldigt trevligt och underhållande möte måste jag säga. Jag gillar verkligen hans kombination av storband, jazz och rockabilly som skulle kunna få den mest förlamade människan att svänga på sina lurviga och på nya given ”Songs From Lonely Avenue” har han fått ihop ett gäng låtar som har ett härligt driv i sig. Bandledaren själv säger att detta är hans vision om ett soundtrack till en oskriven film från fyrtio eller femtiotalet och jag kan bara bocka, buga och säga att han har lyckats. Vi blir indragna in i en filmisk värld där kvinnorna är vackra men giftiga, männen stiliga men opålitliga och vi slits mellan mord, kärlek och sorg. Man kan nästan se en Dick Tracy-liknande skepnad stå i ett dunkelt gathörn, långsamt blåsandes ut cigarettröken innan han skakar hand med djävulen själv om något oheligt kontrakt.

Den arton man starka orkestern leds av legendariska Frank Comstock, som jobbat ihop med bland annat Doris Day och Judy Garland, och han har verkligen fått musiken att passa ihop med lyriken på ett perfekt sätt. Allra häftigast tycker jag utnyttjandet av blåssektionen är då den ger liv åt musiken på ett sätt som jag är svag för. Trumpet är helt klart ett underskattat instrument.
Men trots det stora bandet så känns ändå Setzer som den givna centralfiguren utan att för den delen ta överhand på något sätt. Hans gitarrspel är smått briljant och sången känns perfekt till denna sortens musik.

Denna skiva är förmodligen inte för alla men uppskattar du storbandsswing och rockabilly så är detta ett måste för dig att kolla upp. Personligen föll jag pladask för ”Songs From Lonely Avenue” och blir alltid på gott humör när jag lyssnar på den. Ett glädjespridande album trots de ibland mörka arrangemangen kan man kort och gott säga.

 

www.myspace.com/briansetzer 

www.briansetzer.com

 

8/10

Ulf Classon

 

 

 

 

  

  

 
  

10. En blivande klassiker
9. Topp ”inom genren”
8. En av de bättre ”inom genren”
7. Genomgående bra med några toppar
6. Klart godkänd
5. Okej för slölyssnande
4. Vissa delar går an
3. Behöver en hel del uppryckning
2. Inte mycket som klarar sig här
1. Vi glömmer denna