E-Mail

info@artrock.se

 

Recensioner

Gästbok

ArtRock MySpace

 
 

 

 

Born From Pain - Survival (Metal Blade Records/Border)
 

1. Sound Of Survival
2. State Of Mind
3. Sons Of A Dying World
4. The Wolves Are Loose
5. Never Die
6. Final Collapse
7. Endgame
8. Zeitgeist
9. The Hydra
10. Zero Hour
11. Under False Flag

 

Detta holländska hardcore/metalband startades redan 97 och har under en tio års period varit ute på vägarna och turnerat för att göra sig ett namn och märkas i den hårda marknaden som det helt klart är.

Gruppen har turnerat med band som Hatebreed, Napalm Death och Six Feet Under samt avverkat festivaler som exempelvis Wacken. Med dessa erfarenheter i bagaget borde det kanske ända ha barkats lite större vägar.

Textmässigt så är bandet arga på det mesta som hur folk blir behandlade tillika vår moder jord och vart världen egentligen är på väg?

Skivan startar med ett inte helt ovanligt intro, efter detta är det fullt ställ från början och mer eller mindre rätt igenom hela plattan. Jag vill gärna likna Born From Pain med Sepultura då det finns en del melodiska upplägg som liknar deras från Cavalera brödernas tid. Här finns också klara och kanske ännu starkare paralleller med Slayer.

Albumet ”Survival” innehåller elva spår och merparten är ovanligt korta, den totala längden överstiger inte ens trettiofem minuter. Dock håller låtarna en rätt så hög standard och den gamla trash metallaren i mig myser till fullo. Skivan innehåller det klassiska riffandet och tvåtaktandet medelst dubbelstampamandet. Sången som basisten Rob Franssen tagit över efter avhoppade Che Snelting vrålar fram sitt budskap, detta ändå på ett trovärdigt sätt när man ser till det textmässiga om samhället och vår förstörelse av planeten jorden.

Detta var trots den korta skivlängden en rätt så angenäm ny bekantskap och fans av tidigare nämnda band bör rikta sina trattar åt dessa holländare.

www.myspace.com/bornfrompain

www.bornfrompain.com

 

Betyg 6,5

 

Niklas Johansson

 

 

 

  

   

  

 
  

10. En blivande klassiker
9. Topp ”inom genren”
8. En av de bättre ”inom genren”
7. Genomgående bra med några toppar
6. Klart godkänd
5. Okej för slölyssnande
4. Vissa delar går an
3. Behöver en hel del uppryckning
2. Inte mycket som klarar sig här
1. Vi glömmer denna