E-Mail

info@artrock.se

 

Recensioner

Gästbok

ArtRock MySpace

 
 

 

 

SANDSTONE – Purging the past (Limp Music)

 

1 Anymore Lies
2 Hiding In The Shadows
3 Karma
4 Son Of Carthage
5 The Road To Guantamo
6 Y
7 Fingerprints
8 Division
9 D.O.A.
10 Enigma
11 Happy Birthday
12 All Operations

 

Sandstone drabbades samman runt 2003 och släppte första alstret 2006. De kommer från Derry i norra Irland och består av fyra killar som spelar hårdrock som det lät alldeles i början av 80-talet. Det tog inte lång tid för Sandstone att bli publikfavoriter på hemmaplan och med skiva nummer två på gång vill de bli upptäckta av fler.

Jag kan ta deras musik till mig då jag förvandlas till den lilla killen i pojkrummet som 1980 upptäckte hårdrocken på allvar. Skivorna som jag lyssnade på då lät som Sandstone gör idag så det är en riktig flashback.

Soundet och produktionen är proffsigt amatörmässig som många band lät på N.W.O.B.H.M.-tiden. Jag vet inte om Sandstone har något förflutet i punkband, men sångaren låter lite gäll och uppkäftig utan att tappa känslan för låtarna i sig. Jag menar, det finns lite attityd i rösten som jag gillar och fastnar för.

Låtarna i sig är bra utan att kanske vara några blivande klassiker. Själv vaknar jag till liv ordentligt först med sjunde låten ”Fingerprints” som är en riktig heavy metal-pärla. Nu ska jag inte vilseleda er med att detta är en ösplatta fylld med metallriff. Det är det inte, det finns flera lugna låtar också på skivan. Absolut inga ballader a la Scorpions utan mer som ”November rain” med Guns n Roses. De är lite halvepiska och att få fram känslan är viktigare än att få till en catchy refräng. ”Y” är ett bra och fint exempel på detta. Den snabba låten ”Son of Carthege” som med sina Iron Maiden-gitarrer men annorlunda arrangemang växer också efter tag. Skivan överhuvudtaget känns varierad och välspelad så jag hoppas att deras publik växer i och med denna skiva.

Betyget blir genomgående bra med några toppar!

 

www.myspace.com/sandstonerocks

www.sandstonerocks.com

 

7 / 10

Peter Dahlberg

 

 

 

 

  

  

 
  

10. En blivande klassiker
9. Topp ”inom genren”
8. En av de bättre ”inom genren”
7. Genomgående bra med några toppar
6. Klart godkänd
5. Okej för slölyssnande
4. Vissa delar går an
3. Behöver en hel del uppryckning
2. Inte mycket som klarar sig här
1. Vi glömmer denna