E-Mail

info@artrock.se

 

Recensioner

Gästbok

ArtRock MySpace

 
 

 

 

Joe Becker - Hot As Love

 

1 Times Change
2 Hard Times
3 Hot As Love
4 Oh Girl
5 Who do you think you are?
6 Don't Look Back
7 Season In Hell
8 Nightshift (Commodores Cover)
9 Grape Jelly
10 Gloria's Revenge
11 Back To You (B-movie box car blues)
12 Reflections of My Life
13 TC-270
14 Venus and Mars
15 You're all I need
16 I Learned The Blues

 

Välrenommerade bluesgitarristen Joe Becker har en gedigen skara kändisar på sin CV då han dykt upp på utgåvor med artister som Eddie Van Halen, Steve Vai, Marty Friedman, Richie Sambora, Steve Morse, Alex Skolnick och Jeff Pilson med flera men jag kan i ärlighetens namn inte påstå att jag hört mannens namn tidigare. Inte så konstigt kanske då detta är hans blott andra sologiv men med tanke på det jag får höra på ”Hot As Love” så kommer hans namn förmodligen falla in i glömska hos mig snart igen. Chicago-födde Joe har här samlat ihop inte mindre än sexton varierade stycken som alla mer eller mindre känns som demoinspelningar. Jag får känslan av att han bara tagit de idéer han har inspelat i hemmastudion och slängt ihop till en skiva för det spretar åt alla håll. Låtarna är oftast instrumentala, har småtaskigt ljud samt är inte speciellt långa då endast ett fåtal sticker upp över tre minuter. Detta gör också att skivan känns osammanhängande för du hinner inte få grepp om ett riff, en melodislinga eller ett groove innan nästa stycke påbörjas. Han försöker hålla det spretiga intrycket samman genom ett fåtal covers som han i och för sig gör bra men inte tillräckligt bra för att de skall vara värda att nämna här. De gånger han drar på lite och ägnar sig åt den sköna bluesrocken så är det riktigt skönt men när det skall dras ner på tempo så blir det snabbt för segt för min del.
Hans flinka gitarrspel får fritt spelrum genom hela skivan och de vänner han har till sin hjälp gör alla ett gott jobb men man förstår rätt snabbt vems namn det är som står på skivan.

Jag vet faktiskt inte vad jag skall tycka om detta. Joe är en fantastisk gitarrist och jag älskar verkligen bluesrock men ”Hot As Love” känns bara som samling ofärdiga låtar eller idéer som han skall bygga vidare på. Jag tror att om han sätter sig ner, samlar ihop sina idéer, skaffar sig en schysst sångare och skriver lite svängig bluesrock så kommer det att låta hur bra som helst men som det är nu känns det bara konstigt.

 

www.myspace.com/joebeckerdotcom

www.joebeckermusic.com

 

Betyg: 4/10

Ulf Classon

 

 

 

 

  

  

 
  

10. En blivande klassiker
9. Topp ”inom genren”
8. En av de bättre ”inom genren”
7. Genomgående bra med några toppar
6. Klart godkänd
5. Okej för slölyssnande
4. Vissa delar går an
3. Behöver en hel del uppryckning
2. Inte mycket som klarar sig här
1. Vi glömmer denna