E-Mail

info@artrock.se

 

Recensioner

Gästbok

ArtRock MySpace

 
 

 

 

Dark Illusion – Where the Eagles Fly (Battlefield Records/Border Music)

 

1. My Heart Cries Out For You
2. Dark Journey
3. Land of Street Survivor
4. Pay the Price
5. Destiny's Call
6. Evil Masquerade
7. Running Out of Time
8. Spellbound
9. Only the Strong Will Survive
10. Epic

 

”Where the Eagles Fly” kunde lika gärna ha landat 1984. Och om så varit fallet hade man idag pratat om Dark Illusion i samma andetag som 220 Volt, Heavy Load och Overdrive.

Gitarristen Tomas Hultqvist bildade Dark Illusion för första gången i Stockholm 1982. De lyckades dock inte imponera på rätt personer och bandet lades ner tre år senare. När omstarten ägde rum 2003 var förutsättningarna bättre och en ep spelades in med den mångsidige Thomas Vikström på sång. Två år senare kom debutskivan ”Beyond the Shadows”.

Vikström (Covered Call och Therion) sjunger fortfarande i bandet och han har både kraften och tonsäkerheten i behåll. Tillsammans med Lion´s Shares gamla rytmsektion, Pontus Egberg (bas) och Jonas Kullberg (trummor), och kapellmästare Hultqvist, framför han trevliga NWOBHM-flirtar med klatschiga refränger. Bäst fungerar den snabba ”Dark Journey” och ”Land of Street Survivor”, men sedan är det inte mycket mer än den skönt gungande ”Evil Masquerade” som sticker ut. Och det är svårt att sätta fingret på vad det är som brister. Produktionen är nämligen utmärkt, likaså riffen, tempot och musicerandet. Möjligen kan man förvänta sig mer inlevelse i sången och en större variation i lyriken. Eller kan det vara så att man har hört det alltför många gånger förut? Och enligt musicmight.com finns ytterligare 764 band som heter något som börjar med Dark…

 

www.myspace.com/darkillusionswe

www.darkillusion.se

 

Betyg: 6/10

Jukka Paananen

 

 

 

 

  

  

 
  

10. En blivande klassiker
9. Topp ”inom genren”
8. En av de bättre ”inom genren”
7. Genomgående bra med några toppar
6. Klart godkänd
5. Okej för slölyssnande
4. Vissa delar går an
3. Behöver en hel del uppryckning
2. Inte mycket som klarar sig här
1. Vi glömmer denna