E-Mail

info@artrock.se

 

Recensioner

Gästbok

ArtRock MySpace

 
 

 

 

Degradead -  Out Of Body Experience (Dockyard 1/Border)
 

1. All Is Gone
2. Wake The Storm
3. Achieve The sky
4. Everlasting Hatred
5. Dephts Of Darkness
6.
V.X.R.
7.
Future Is Now
8. Transmigration
9. The Burning Orchid
10. Almost Dead
11. Dream

 

 Min personliga grundsyn på growl har alltid varit att tekniken är ett komplement till den ”riktiga” sången. Som vatten på denna kvarn har också flertalet mer utpräglade qrowlband på senare år även lagt till vanlig sång, med skiftande resultat.

Här måste jag ändå medge eller krypa till korset att det motsatta fungera också ypperligt då själva growlandet ges med en sådan nyans vilket t.o.m. kan jämföras med ja just det vanlig sång och dessutom ger taktkompet bas/trummor en ytterligare dimension. Degradead blandar de där avgrundslätena skickligt med de mera melodiösa och några delar radiovänlig metal som på “Almost Dead”. Låtarnas längd håller sig kring 3 minuters strecket och om detta är ett medvetet val eller inte för att nå ut i etern lär tiden få utvisa.

Stockholmsbaserade Degradead`s andra album är inspelad i Peter Tägtgren's Abyss/Black Lounge Studios med Jonas Kjellgren (Sonic Syndicate, Scar Symmetry) och visst finns här likheter till dessa band. Mer påtagligt kanske storheter inom genren där In Flames och Soilwork kan härledas som inspiration vilket ”Depths Of Darkness” är ett bra exempel på, dessutom en av mina favoriter på plattan. Ett bra prov på nyanserat growl visas i låten ”Illusion” och ”V.X.R.” får representera hur tekniken kan förstärka taktkompet bas/trummor.

Musiken ger naturligtvis även inom genren det mer sedvanliga aggressiva där smiskande trummor, tekniskt trillande gitarrspel och sång/growl med attityd visas. Avslutande och lite längre ”Unfortunate” ger oss också en bra mix av albumets olika stilar.

Det skulle förvåna mig om inte Sehlin och co. inom en snar framtid slår igenom och hamnar bland de större svenska akterna i genren. ”Out Of Body Experience” är definitivt en platta för fans av nämnda grupper som Scar Symmetry, Soilwork och In Flames.

www.myspace.com/degradead 

www.degradead.com

 

7,5/10

 

Conny Myrberg

 

 

 

 

  

   

  

 
  

10. En blivande klassiker
9. Topp ”inom genren”
8. En av de bättre ”inom genren”
7. Genomgående bra med några toppar
6. Klart godkänd
5. Okej för slölyssnande
4. Vissa delar går an
3. Behöver en hel del uppryckning
2. Inte mycket som klarar sig här
1. Vi glömmer denna