E-Mail

info@artrock.se

 

Recensioner

Gästbok

ArtRock MySpace

 
 

 

 

EMERGENCY GATE – REWAKE (Nightmare Records/SPV)
 

1. Double Suicide
2. Slave
3. ...of Stars and the Drifting
4. Next in Line
5. Unbeing
6. Gold & Glass
7. The Purpose
8. Trust in Me
9. Remains
10. Elementor
11. Life v2.0
12. Lullaby

 

Jag hade aldrig hört Tyska Emergency Gate när den här promon kom och det första jag reagerade på var att bandet är hela sju man stark. Man har två keyboardister vilket hörs för bandet spelar en väldigt melodisk deathmetal med klara progressiva influenser och ibland hörs tendenser till melodisk doommetal. Direkt reagerar jag på stämsången som är en bristvara idag och den här är mycket bra. Ljudmattorna låter väldigt egna och absolut inte Tyska för någon marchtrummis förfogar inte band över och tack och lov för det. Jag gillar även bandets sätt att blanda growl med rensång. Påminner en del om Opeth och Amorphis, dock utan båda bandens pondus.

Man försöker och lyckas med dom småmonotona, malande melodislingorna som många Finska band sysslar med. Här kan dom få konkurrens för det här är ett band som inte är riktigt färdigt trots att dom bildades `05. Det finns en oerhörd utvecklingspotential men framförallt vågar bandet gå sin egen väg. Likheterna med Septic Flesh, Moonspell och Dark Tranquillity ger en vink om hur det låter för trots att ”Rewake” är ojämn är den väl värd att införskaffa sig.

”Next in line”, ”The purpose”, “Life v 2.0” och personliga favoriten ”Remains” som är en helt underbar ballad där death möter doom som möter progmetal i en härlig blandning. Dessa visar bandets musikaliska bredd och potential för i Emergency Gate kan vi mycket väl ha ett kommande storband. Jag kommer att följa dom med stor nyfikenhet för det här var en trevlig bekantskap.

 

www.myspace.com/emergencygateonline

www.emergency-gate.de

 

6/10

Tore Larson

 

 

 

 

  

   

  

 
  

10. En blivande klassiker
9. Topp ”inom genren”
8. En av de bättre ”inom genren”
7. Genomgående bra med några toppar
6. Klart godkänd
5. Okej för slölyssnande
4. Vissa delar går an
3. Behöver en hel del uppryckning
2. Inte mycket som klarar sig här
1. Vi glömmer denna