E-Mail

info@artrock.se

 

Recensioner

Gästbok

ArtRock MySpace

 
 

 

 

Andromeda – The Immunity Zone (Silwerwolf Productions/SPV/Border)
 

1 Recognizing Fate
2 Slaves of the Plethoria Season
3 Ghosts On Retinas
4 Censoring Truth
5 Worst Enemy
6 My Star
7 Another Step
8 Shadow of Lucent Moon
9 Veil of Illumination

David Fremberg / sång
Johan Reinholdz / gitarr
Fabian Gustavsson / bassa
Thomas Lejon / trummor
Martin Hedin / keyboard

 

Sett och hört dessa skåningar i en del olika musikaliska inriktningar och utvecklingen pekar helt klart uppåt på trappstegen. Nu kommer ett av deras minst ”mainstream” betonade album tillika mörkaste och inte mig emot.

Musiken håller sig mestadels kring den progressiva metalarten men tillåter även diverse utflykter som fusion,  tvära kast liknande Pain of Salvation och en del lekande med skalor ala bröderna i Malmöbandet A.C.T. Kvar finns ändå det tekniskt drivna och tyngden där Dream Theater får härledas som inspirationskälla.

David Fremberg sång tycker jag också har utvecklats flera snäpp och när Herr Lejon bakom slagverket släpps lös hänger inte många med. Keyboardspelet får här också sina stunder och nog har Martin Hedin lyssnat en del på Manfred Mann. Fabian håller som de flesta basister sig mer i bakgrunden med ett följsamt och stabilt spel. Mest imponerad är jag nog ändå på Johan Reinholdz gitarrspel, både tekniskt men också med känsla som i det långsamma partiet i det lååånga avslutningsspåret ”Veil of Illumination” där självaste Gary Moore får sig en match.

 Låtarna håller i regel en ansenlig längd och innehåller oftast flertalet delar med olika koncept, därför tar det också ett tag innan man greppar musiken som i det sista 17.30 minuters stycket. Det för ju också det goda med sig att musiken håller över en längre tidsperiod innan man eventuellt då tröttnar något.

Här presenteras en lång musikalisk resa med mängder av upptäckarglädje som jag mer än gärna även bevittnar framför scen.

 

www.andromedaonline.com

www.myspace.com/andromedaonline  

 

8/10

Conny Myrberg

 

 

 

  

   

  

 
  

10. En blivande klassiker
9. Topp ”inom genren”
8. En av de bättre ”inom genren”
7. Genomgående bra med några toppar
6. Klart godkänd
5. Okej för slölyssnande
4. Vissa delar går an
3. Behöver en hel del uppryckning
2. Inte mycket som klarar sig här
1. Vi glömmer denna