E-Mail

info@artrock.se

 

Recensioner

Gästbok

ArtRock MySpace

 
 

 

 

Nashville Pussy – From Hell to Texas (Steamhammer/SPV, Border)
 

01. Speed machine
02. From hell to Texas
03. Drunk driving man
04. Lazy Jesus
05. I'm so high
06. Ain't your business
07. Dead men can't get drunk
08. The late great USA
09. Pray for the devil
10. Why why why
11. Stone cold down
12. Gimme a hit before I go

 

I rakt nedstigande led från den skitiga rock´n´rollens moderskepp, Motörhead, skjuter sydstatspunkarna Nashville Pussy ut sin femte laddning. Med en högoktanig cocktail av Lemmy, Nugent och ZZ Top satsar Atlantakvartetten snarare på knock efter en serie vilda rallarsvingar än poängseger på teknisk överlägsenhet. Och visst kan en sådan attityd ha sin charm.

Konvolutet ser ut som omslaget till en västern-serietidning och med titeln lånad från en västernrulle är det heller ingen stor överraskning att den inledande ljudeffekten på skivan är ett piskrapp som skickar iväg ett fyrspann. Det river och raspar om Blaine Cartwrights stämband när ekipaget sätter av i inledande ”Speed machine” och det taggiga riffandet sitter som sporrar i sidorna ända tills krutröken lagt sig.

Detta borgar naturligtvis för en tämligen enkelspårig tripp, men icke desto mindre underhållande. Texterna är proppfulla med pubertala lustifikationer som förmodligen får de omgivande grannarna i bibelbältet att hosta både en och två gånger, och i störtsköna ”Lazy Jesus” intar kvartetten rent av en smittsam ZZ Top-shuffle. I refrängen till ”Pray for the devil” skanderar de som danska cowboy-punkarna D-A-D gjorde under början av nittiotalet och jag slås av tanken att det här gänget inte vill annat än att komma ut och spela – gärna på krogar.

Naturligtvis nickar även AC/DC anhängarna gillande till den här plattan, inte minst med tanke på det medryckande enkla svänget. Känner du dessutom till American Dog så förstår du varför jag vill kalla dem för själsfränder till detta uppbåd.

www.nashvillepussy.com
www.myspace.com/nashvillepussy

 

Betyg: 6/10

 

Jukka Paananen

 

 

 

  

   

  

 
  

10. En blivande klassiker
9. Topp ”inom genren”
8. En av de bättre ”inom genren”
7. Genomgående bra med några toppar
6. Klart godkänd
5. Okej för slölyssnande
4. Vissa delar går an
3. Behöver en hel del uppryckning
2. Inte mycket som klarar sig här
1. Vi glömmer denna