E-Mail

info@artrock.se

 

Recensioner

Gästbok

ArtRock MySpace

 
 

 

 

Wraptors - Wraptors
 

1.Megasus
2.Maggie G
3.Noise strikes 10´
4.Nuclear assault
5.Make an aim
6.Pulled it off

Kristofer Rönström: Drums and vocals
Fredrik Persson: Bass and background vocals
Pål Callmer: Guitar

 

Härstammandes från de sydligare delarna av vårt avlånga land, består Wraptors av tre grabbar med en härlig attityd till sin musik. Killarna i bandet har alla lirat länge live och har medverkat på ett antal olika plattor inom ett flertal genrer från independent rock, till death metal i olika bandkonstellationer som: Logh, Murderplan, Omar och Kama Sutra.

Bandet bildades så sent som förra sommaren, men man visste redan från början vart den musikaliska inriktningen skulle gå. Trion tillbringade två veckoslut i The Mission Hall-studion under hösten 2008 och levererar här en debutplatta full av sköna riff, dessutom kryddat med många sköna progressiva inslag.

Plattan får väl närmast betecknas som en mini-cd, då den totala speltiden ligger under 25 minuter, men vilka väl använda minuter sen!!

Det hörs ganska så omgående att Wraptors har sina rötter väl förankrade i 70-talets lite tyngre sound, och då speciellt genom det på den tiden så väl inarbetade power trio formatet. Samtliga i bandet har bidragit till låtskrivandet, och enligt pressreleasen uttalar bandet en ståndpunkt att man tycker att alla instrument är lika viktiga i det musikaliska sammanhanget och detta märks mycket tydligt på slutresultatet. Gitarristen Pål Callmer har skött både produktion och det tekniska arbetet med plattan och han har fått fram en ljudbild som har ganska så mycket retro över sig, och som i mina öron låter ytterst välljudande, samtidigt som det ger mig många sköna 70-talsvibbar.

Musikaliskt är Wraptors ganska svåra att dela in i något musikaliskt fack, om man nu måste göra det, men min egen definition lyder:

Stark, skitig riffbaserad power trio rock med progressiva inslag, samtidigt som musiken är mycket egensinnig i både karaktär och känsla.

Kan efter ett antal genomlyssningar bara konstatera att Wraptors definitivt är ett band att räkna med i framtiden, för kan de förmedla samma sköna gung och känsla live, som man presenterar här är de en given akt vid något kommande Garf-arrangemang. Bandet är än så länge osignade men jag ser fram emot den stund de får ett riktigt kontrakt och kan leverera första fullängdsplattan, för det är de väl värda!!

 

www.myspace.com/wraptors

 

7 / 10

 

Staffan Vässmar

 

 

 

  

  

 
  

10. En blivande klassiker
9. Topp ”inom genren”
8. En av de bättre ”inom genren”
7. Genomgående bra med några toppar
6. Klart godkänd
5. Okej för slölyssnande
4. Vissa delar går an
3. Behöver en hel del uppryckning
2. Inte mycket som klarar sig här
1. Vi glömmer denna