E-Mail

info@artrock.se

 

Recensioner

Gästbok

ArtRock MySpace

 
 

 

 

MYHYBRIS - The sweet melody of resilience
 

Intro
Chapter 1: Children's Games
Chapter 2: The Pursuit
On The Edge Of Madness
Chapter 3: The Sweet Melody Of Resilience
Only A Path
Chapter 4: The Shining Truth
Outro

 

Världen är full av ambitiösa musiker. Den progressiva hårdrocken är en perfekt genre för att visa sina fingerfärdigheter och förverkliga sina fantasier om det stora verket. Från Frankrike kommer Myhybris, bestående av en begåvad kvartett som anger de klassiska inspirationskällorna Porcupine tree, Pink Floyd och Dream Theatre på sin myspacesida. Deras Tredje minialbum (26 minuter) är ett konceptalbum som bygger på en berättelse om två unga systrar som skiljs åt av döden, men ändå inte och, ja, ni förstår att det är dramatik och känslor värda en tonsättning.

Myhybris är inte lika tekniskt drivna som Dream Theatre, men har tillräckligt med muskler och begåvning för att få det att låta övertygande. Merparten av musiken är instrumentell och Morgane Falaizes keyboards tillsammans med Nicolas Pascals kraftfulla gitarrspel väver många snygga och tunga teman tillsammans. Olivier Rivas trumspel skiljer sig en aning från de inom genren så vanligt förekommande snabbfotade smatterbanden. Inte för att det saknas dubbelpedal och pukpassager, men jag tycker han i vissa stycken prövar lite otraditionella slagverkstricks som fräschar upp. Sylvain Mazeau är en gedigen och följsam basist som levererar vad som krävs för att ge intensitet och fyllighet.

Som sagt är det mesta instrumentellt, men på titelspåret har gruppen lejt in Amelie Festa på lite vän sång. Här släpps också en stillsam saxofon in och vi får en välbehövlig paus i den intensitet som hittills rått.

Det är gott gry i Myhybris, men i mängden av konceptalbum på den söndertrampade stigen som kallas ”progressiv hårdrock” saknar den det lilla extra som sticker ut, som kittlar nyfikenheten. Allt är klanderfritt gjort, från produktion till hemsida, men så många andra gör samma sak. Ibland bättre, ibland sämre, men likväl är världen, som sagt, full av ambitiösa musiker och alla kan inte leverera mästerverk.

 

www.myspace.com/myhybris  

www.myhybris.net

 

 

Betyg 6/10

 

Hans-Åke Höber

 

 

 

  

  

 
  

10. En blivande klassiker
9. Topp ”inom genren”
8. En av de bättre ”inom genren”
7. Genomgående bra med några toppar
6. Klart godkänd
5. Okej för slölyssnande
4. Vissa delar går an
3. Behöver en hel del uppryckning
2. Inte mycket som klarar sig här
1. Vi glömmer denna