E-Mail

info@artrock.se

 

 

Gästbok

ArtRock MySpace

 
 

Recensioner

 

JSS – Beautiful Mess (Frontiers Records)

 

1. 21st Century
2. Cry Me A River
3. Gin & Tonic Sky
4. Hey
5. Broken Man
6. Mountain
7. Our Song
8. Eye
9. Bring It Home
10. Testify
11. Weherever You Wanna Go
12. Kick It
13. Heart Starts Healing (bonus)
14. Take U Over With Me (bonus)

 

Den gode Jeff Scott Soto har varit med ett tag nu i olika konstellationer som vårt svenska band Talisman, Yngwie Malmsteen, Soul SirKUS, Journey och nu senast i Trans-Siberian Orchestra. Han har deltagit på Queen konvention med tillhörande dvd släpp där han också visade prov på sin vokala skicklighet (det är då inte lätt att följa John med Mr Freddie). Och när så JSS var på besök i min hemstad Göteborg med nämnda Soul SirKUS samt Talisman`s uppträdande på Sweden Rock Festival är det bara att konstatera, live är han en stor personlighet med stor pondus och karisma.

På sina egna soloalbum har framgångarna tyvärr inte riktigt nått samma status. Här kommer ändå ett som håller en genomgående bra standard och med en stor dos soul känsla i rock/pop genrens tecken. Som infobladet förtäljer är detta absolut något för fans av Seal och Lenny Kravitz. Hela 12 spår presenteras och på vår europeiska variant får vi även två bonuslåtar samt tillhörande dvd med några videos samt intervju.

Första spåret ut ”21st Century” som även presenterats som video är ett prov på gott framförd  stycke medryckande musik där Jeffs förkärlek till rocken med soul/funk inslag är ett slående inslag, detta genomsyrar också hela produktionen. Det flesta låtarna visar ändå en relativt låg profil vilket är förvånansvärt med tanke på JSS`s så gedigna bakgrund.

Några utstickarna hittar vi ändå:

”Our Song” en typisk radiovänlig låt med stark refräng som också sätter sig omgående. Jo det finns bra sådana också ;) ”Eye” en av de kortare men också bättre där tankarna går till radarparet Hall & Oates. ”Bring It Home” är ännu ett medryckande alster där vår egen soul kung Eric Gadd skulle kunnat vara upphovsmannen.

Som sagt, plattan är kanske inte den som man direkt festar till men när det behövs ett mer avkopplande musikintag håller den väl sin plats i skivspelaren.

 

www.myspace.com/sewtoe

 

6,5/10

Conny Myrberg

 

 

 

  

   

  

 
  

10. En blivande klassiker
9. Topp ”inom genren”
8. En av de bättre ”inom genren”
7. Genomgående bra med några toppar
6. Klart godkänd
5. Okej för slölyssnande
4. Vissa delar går an
3. Behöver en hel del uppryckning
2. Inte mycket som klarar sig här
1. Vi glömmer denna