E-Mail

info@artrock.se

 

 

Gästbok

ArtRock MySpace

 
 

Recensioner

 

Eli - Darkness Will Fall (Lion Music)
 

1. To Slowly Fade Away
2. Turn This World Around
3. Welcome To My Dream World
4. Back To Your Grace
5. For Mother Earth
6. Leave Me Here
7. My Emptiness
8. Darkness Will Fall
9. Wondrous Stories

 

Myspace är en källa ful av skatter, här är ännu ett exempel som lett till skivkontrakt. Nu är detta inte ännu ett gothmetal band i mängden utan mer ett projekt med härledare Mr. Lion Music själv Lars Eric Mattson vid rodret. Mattson fann som sagt denna änglaröst på Myspace och började skriva låtar för italienska vokalisten Eliza Pezzuto som hon nu heter.

Efter genrens stora framgångar som Nightwish, Epica och Within Temptation fullkomligt exploderade det i nya konstellationer. Projektet Eli som här presenteras är ändå inte ett dussinband bland alla andra, här får det symfoniska och melodiska mer plats och i viss mån visas en mer progressive ”touch”.

Eliza har en klockren röst i de högre regionerna men saknar kanske en del pondus eller styrka som kanske är ett mer rätt begrepp i de lägre tonerna i jämnförelse med vad jag anser den främsta vokalisten inom gothgenren Sharon Den Adel. Att Eliza är en erfaren sångerska och förmodligen en skolad sådan kan inte ens undgå en lekman som jag, och hon levererar dessutom utan att överdriva.

Några spår som fastnar lite extra är inledande "To Slowly Fade Away" vilken ändå är en rätt så typisk goth skapelse. "Leave Me Here" ger oss en mer aggressive närvaro i metal musikens anda. I en av flertalet rockmusikal alster ala Caamora "Back To Your Grace" levererar vår sångfågel även i de lägre regionerna. Plattans nummer ett gällande medryckande musik måste ända bli "Leave Me Here".

En eloge för produktionen då den anpassats att ge sångerskan full fokus. Det ända som jag personligen känner saknas för att sticka ut fullt ut är lite ”jävla anamma” om man nu får utrycka sig så.

Förövrigt spelar herr Mattson alla instrument förutom trummor som handhas av Eddie Sledgehammer och strängsektionen från ”the Astral Orchestra”.

www.myspace.com/elisapezzuto

6,5/10

 

Conny Myrberg

 

 

 

  

   

  

 
  

10. En blivande klassiker
9. Topp ”inom genren”
8. En av de bättre ”inom genren”
7. Genomgående bra med några toppar
6. Klart godkänd
5. Okej för slölyssnande
4. Vissa delar går an
3. Behöver en hel del uppryckning
2. Inte mycket som klarar sig här
1. Vi glömmer denna