E-Mail

info@artrock.se

 

Recensioner

Gästbok

ArtRock MySpace

 
 

 

 

SAINT DEAMON – Pandeamonium (Frontiers Records)

 

01. DECEPTION (Reaper) 3:54
02. THE ONLY ONE SANE (Nevermore) 3:07
03. PANDEAMONIUM 4:03
04. EYES OF THE DEVIL (Pyramid) 3:12
05. A DAY TO COME (Lies) 4:34
06. WAY HOME (Clone) 2:53
07. FALLEN ANGEL (Hell Patrol) 4:03
08. THE DEAMON WITHIN (Captain Of Metal) 3:48
09. OCEANS OF GLORY 4:33
10. FEAR IN A FRAGILE MIND (United) 4:58

 

 

 

Gruppen bildades 2006 av ex Dionysus-medlemmarna Ronny Millianowicz (trummor), Nobby Noberg (bas) samt gitarristen Toya Johansson och Jan Thore Grefstad (ex Highland Glory) på sång. Ronny är inte bara en skicklig trummis utan också en låtsnickare av rang för exempelvis namn som Primal Fear, Place Vendome och Cans. Bakom producentstolen återfinns två giganter i Roy Z(Judas Priest, Helloween, Bruce Dickinson) och Jens Borgren (Opeth, Paradise Lost).

Efter att ha lyssnat en hel del av mera krävande inriktad musik kommer här ett befriande stycke album med en mer direkt dito. Andra plattan med svensk/norska konstellationen har kvar adelsmärket från debuten med tonvikten på just melodin och det pompösa gränslandet till powermetal genren.

Själv är jag nästan barnsligt förtjust i det pompösa och vän av det melodiska så när första spåret ”DECEPTION” ljuder i lurarna får smilbanden det där fåniga uttrycket och ett snabbt konstaterande blir:  En inledning som heter duga vilken även är snubblande nära radiohit. En annan klar favorit ”A DAY TO COME” är ett skönt medeltempospår med gungande karaktär och vibbar från den melodiösa rockens storhetstid. I liknande stil presenteras även titelspåret ”PANDEAMONIUM” om än nästan mera ”allsång” betonad. Jo här nynnar man lätt ovetande med.   

Renare powermetal fås via ”THE DEAMON WITHIN” inklusive dubbeltramp och allt, heavy metal fansen får sin beskärda del i ”EYES OF THE DEVIL” samt några Sabaton vibbar som bonus.

Albumet innehar inte bara ett knippe starka melodiösa spår, den där Jan Thore Grefstad har verkligen en imponerande pipa i de högre regionerna och fixar även de lägre då med en raspigare ton.

Refränger och melodierna är albumets stora begivenhet, nästan till gränsen av den dos lyssnaren klarar av på en och samma platta ;) Det läckra omslaget går heller inta av för hackor så trots en liten mättnadskänsla håller jag skivsläppet till ett av årets bättre inom genren.

 

www.myspace.com/saintdeamonband  

www.saintdeamon.se

 

8/10

Conny Myrberg

 
 

 

 

  

  

 
  

10. En blivande klassiker
9. Topp ”inom genren”
8. En av de bättre ”inom genren”
7. Genomgående bra med några toppar
6. Klart godkänd
5. Okej för slölyssnande
4. Vissa delar går an
3. Behöver en hel del uppryckning
2. Inte mycket som klarar sig här
1. Vi glömmer denna