E-Mail

info@artrock.se

 

Recensioner

Gästbok

ArtRock MySpace

 
 

 

 

X Anima – Inside Warrior (Lion Music)

 

01. The Deeds And The Damage.
02. Caged.
03. Poltergeist.
04. In The Lens.
05. Born Into The Skin.
06. Soaring.
07. The Essence Of Being.
08. Exodus.
09. Inside Warrior.
10. Reality Remains.
11. Short Sighted.
12. So Fragile.

 

Infobladet beskriver Xanima som Evanescence mixat med Enigma goes Kate Bush och visst kan man skönja spår från nämnda namn. Andra låten ”Caged” exempelvis, ger vissa vibbar från Kate Bush och en av hennes mer kommersiella framgångar ”Running up that hill”, är också en av skivans bästa. Även på titelspåret “Inside Warrior” för Jade Ell`s sång tankarna till Kate Bush.

X Anima startade som ett projekt 2008 och då endast i den sk. ”cyper space” världen, senare antog projektet att bli ett band med riktiga musiker som framför musiken live på scen. Nu är det så dags för debuten ”Inside Warrior” att nå skivdiskarna. Vid min första genomlyssning kom jag att tänka på det gamla synthpop bandet Shakespears Sister och då främst hitsingeln “Stay”. Detta förmodligen av Jade Ell`s röstlikhet med ena halvan av den brittiska duon. Musiken grundar sig också här av en hel del elektronisk art.

Gruppens andra grundpelare Pelle Händén (keyboard och synth) står tillsammans med Jade Ell (sång och piano) för allt låtmaterial som också håller en jämn och relativt hög standard genom hela plattan. Produktionen går heller inte att klaga på med undantag av ljudbilden som känns något platt vilket är ovanligt med Daniel Flores vid spakarna. Kanske beror detta på den ledladdade varianten i formatet mp3 ?

Vid sidan av ”Caged” tillhör spåren ”Soaring” och ”Inside Warrior” kategorin favoriter. Videon ” The Deeds And The Damage” som finns att beskåda på Youtube/myspace är ett plus i kanten.

En ny trevlig bekantskap i syntpoppen tecken med vissa progressiva vinklingar.

 

www.myspace.com/xanima

www.xanima.eu

 

6,5/10

 

Conny Myrberg

 
 

 

 

  

  

 
  

10. En blivande klassiker
9. Topp ”inom genren”
8. En av de bättre ”inom genren”
7. Genomgående bra med några toppar
6. Klart godkänd
5. Okej för slölyssnande
4. Vissa delar går an
3. Behöver en hel del uppryckning
2. Inte mycket som klarar sig här
1. Vi glömmer denna