E-Mail

info@artrock.se

 

Recensioner

Gästbok

ArtRock MySpace

 
 

 

 

The Lou Gramm Band – The Lou Gramm Band (Frontiers/BAM)

 

01. Baptized by fire
02. Made to be broken
03. Willing to forgive
04. That's the way God planned it
05. (I just wanna) Testify
06. So great
07. Redeemer
08. Single vision
09. Rattle yer bones
10. You saved me

 

Förre Foreigner- och Shadow King-sångaren tillika soloartisten, Lou Gramm, har gått igenom skärselden för att kunna fortsätta med det han kan bäst – att sjunga. Komplikationerna efter bortoperationen av en hjärntumör i slutet av förra millenniet utsatte Gramm för prövningar som tvingade honom att omvärdera hela sin tillvaro. En sådan konsekvens var att slutgiltigt lämna det Foreigner som han ingått i parallellt med sina andra projekt.

Pånyttfödelsen med Lou Gramm Band, där han bland annat kompas av sina båda bröder Ben och Richard, är en skiva där han lovsjunger Guds gåvor. Budskapet är tydligt och Gramm ägnar dessa tio låtar åt att tacka sin skapare för att han är tillbaka. Musikaliskt presenterar bandet ett album som sångarens anhängare känner igen sig väl i: melodiös, gungande poprock dominerad av Gramms själfulla, numera mer avspända röst. Jag hör tydliga paralleller till Paul Rodgers soloskivor, men kanske främst till dennes engångsföreteelse, The Law.

Styrkan med skivan är dess höga lägstanivå. Ingen av låtarna faller ur ramen för hur melodiös kvalitetsmusik skall låta, men samtidigt hör jag heller inte mycket som kommer att ingå på ett framtida samlingsverk då artistens karriär skall sammanfattas. Men som avstamp för en comeback och som stämningsfull bakgrundsmusik fungerar detta alldeles utmärkt.

 

www.myspace.com/lougrammofficial

http://lougramm.com

 

Betyg: 6/10

 

Jukka Paananen

 
 

 

 

  

  

 
  

10. En blivande klassiker
9. Topp ”inom genren”
8. En av de bättre ”inom genren”
7. Genomgående bra med några toppar
6. Klart godkänd
5. Okej för slölyssnande
4. Vissa delar går an
3. Behöver en hel del uppryckning
2. Inte mycket som klarar sig här
1. Vi glömmer denna