E-Mail

info@artrock.se

 

Recensioner

Gästbok

ArtRock MySpace

 
 

 

 

Celestial Decay  - Contradictum (TMA/(Houshmand Music Production)

 

1. In Remembrance
2. Eye Of the Storm
3. Silent Embrance
4. Child Of The Night
5. Unfathful
6. Gates Of Heaven
7. No Need For A Hero
8. C.R.O.D
9. The Ascension
10.Reaper`s Goodbye
11.Void Within II
12.Contradictum

Final Night

13 Prologue
14.Act I - The Beginning
15.Act II - Exodus Of Mankind
16.Act III - ..Of The End

 

Hobbe Houshmand / Lead Guitars
Henrik Hedman / Drums
Robert Bjärmyr / Rythm Guitars
Mattias Ryderman / Bass Guitars
Angelo Mayer / Lead vocals
Håkan Olsson / Keyboards

 

Celestial Decay är ett Göteborgsbaserat band som här presenterar sin ambitiösa debut tillika konceptalbum ”Contradictum”. Musiken kretsar kring den symfoniska metalgenren med progressiva takter där band som Kamelot bör finnas som inspirationskälla. Som brukligt när det gäller konceptalbum har även denna en röd tråd musikaliskt och innehållsmässigt. För att beskriva musiken kan vi även hänvisa till en annan Norgerelaterad grupp nämligen Circus Maximus. Filmmusik med episka inslag är också en bra beskrivning av albumet i sin helhet där berättarröst väver ihop historien.

Spåret ”Unfaithful” visar prov på ytterligare genreövertäckande musik, power/goth blandat med progressive metal samt en gnutta Saga som grädden på moset, en musikalisk måltid vilken också ger mersmak. Vidare känns den 20 minuter bombastiska avslutningen "Final Night" med sina akter som albumets stora behållning jämte nämnda ”Unfaithful”.

Svag som jag är för välproducerade produktioner och dessutom med allehanda fyndiga ”pålägg” går denna musikaliska resa helt i linje med min personliga smak. Melodiskt är det också och vad jag förstår ämnat för den breda massan lyssnare. Må hända är detta en liten svaghet som går ut över originaliteten och visst finns det en hop med liknande koncept men här finner jag ändå tillräkligt med spår som är omedelbara och andra vilka tillhör kategorin växare så summan av kardemumman blir ändå en bit upp på betygskalan. Att omslaget tillhör de mer läckra gör ju inte saken sämre, nu gäller det bara att kunna återge konceptet live så låter Celestial Decay säkerligen höra tala om sig.

Den dryga 71 minuters långa plattan är förövrigt mastrad av Beau Hill (Europe, Alice Cooper, Winger, Ratt mm) och bakom skivsläppet återfinns The Music Alliance numera TMA som är ett relativ nytt musiknätverk tillika skivbolag.

Gott mos…

 

www.myspace.com/celestialdecay

www.celestialdecay.com

 

7,5/10

Conny Myrberg

 

 

 

 

  

  

 
  

10. En blivande klassiker
9. Topp ”inom genren”
8. En av de bättre ”inom genren”
7. Genomgående bra med några toppar
6. Klart godkänd
5. Okej för slölyssnande
4. Vissa delar går an
3. Behöver en hel del uppryckning
2. Inte mycket som klarar sig här
1. Vi glömmer denna