E-Mail

info@artrock.se

 

Recensioner

Gästbok

ArtRock MySpace

 
 

 

 

SINBREED – When Worlds Collide (Ulterium Records)

 

01. Newborn Tomorrow
02. Book Of Life
03. When Worlds Collide
04. Dust To Dust
05. Infinity's Call
06. Through The Dark
07. Enemy Lines
08. Room 101
09. Arise
10. Salvation

Herbie Langhans [Seventh Avenue] - Vocals
Frederik Ehmke [Blind Guardian] - Drums
Alexander Schulz - Bass
Flo Laurin - Guitars, Keys

 

SINBREED består av Blind Guardians förre trummis och ytterligare tre män strax under och över de 30. De har sitt högsäte i Tyskland och har precis krängt ihop sitt debutalbum. Det är snabbt, det är hårt, det är heavy fakking metal! Här hörs influenser från Accept, Blind Guardian, Hammerfall, Astral Doors och liknande.

Jag blir helsåld på detta och kan inte hitta några svaga punkter. Allt är så bra som man bara kan begära. Trummorna dundrar, basen mullrar och gitarrspelet är ömsom hårt och ömsom melodiöst. Till och med stämsången är klockren. Sångarens kraftiga stämma är värdig en asaguds. Om man ska ge den mänsklig skepnad tycker jag sångaren låter som en hybrid mellan Patrik Johansson och Dio med en touch av Udo. Mäktig, minst sagt!

Låtarna är precis lagom melodiska utan att tappa ett uns energi, fart eller attityd. ”Salvation” t ex är en power metal-låt som Hansi från Blind Guardian skulle kunna mörda för. ”Dust to dust” är en annan pärla som bara är in your face, typ. Andra höjdare är ”Enemy lines”, ”Book of lie”, ”Infinitys call” m fl.

Enda invändningen ska väl i så fall vara bristen på originalitet, men när man förvaltar metalgenren på detta eminenta sätt så känns det mer gnälligt än befogat. En mycket stark debut!

 

www.myspace.com/sinbreedmetal

www.sinbreed.com

 

8/10

Peter Dahlberg

 

 

 

 

  

  

 
  

10. En blivande klassiker
9. Topp ”inom genren”
8. En av de bättre ”inom genren”
7. Genomgående bra med några toppar
6. Klart godkänd
5. Okej för slölyssnande
4. Vissa delar går an
3. Behöver en hel del uppryckning
2. Inte mycket som klarar sig här
1. Vi glömmer denna