E-Mail

info@artrock.se

 

Recensioner

Gästbok

ArtRock MySpace

 
 

 

 

MASTERPLAN – Time to be king (AFM Records)

 
1. Fiddle of Time
2. Blow Your Winds
3. Far From the End of the World
4. Time To Be King
5. Lonely Winds of War
6. Dark Road, The
7. Sun is In Your Hands, The
8. Black One, The
9. Blue Europa
10. Under the Moon

 

Masterplan är tillbaka med sångaren Jörn Lande i spetsen. I och med det så befäster de det sound som de skapat med de två första plattorna, melodisk metal av högsta klass med en touch av Dio och Whitesnake!

Första utmärkta singeln ”Far from the end of the world” gav en bra hint om hur kommande platta skulle låta. Efter att ha hört hela skivan så kan man konstatera att de inte brände av allt sitt krut på en gång. Här finns fler godbitar som titelspåret ”Time to be king” vilken är variationsrik pärla som jag återkommer till. Den smekande ”Blow your winds” är en mjuk och lite skönt gungande låt som känns som en solklar hit. ”The dark road” är en annan smådramatisk juvel i kronan och bjuder på variation och tempoväxlingar. Bara för att nämna några av de många bra spåren på skivan.

Jag har svårt att hitta svagheter här men en sak slår mig och det är produktionen. Gitarristen Roland Grapow har själv rattat det hela i sin egen studio. Inte så att ljudet är dåligt men det känns väldigt påträngande på något sätt. Det låter aningens för kompakt och basen ligger för högt. Låtarna hade mått bättre av en något mer luftig produktion. Det är i alla fall min personliga reflektion.

Men återigen, här finns många starka låtar att njuta av. Det är verkligen inget hafsverk. Att släppa en så stark låt ”Lonely winds of war” som b-sida tyder också på det. Masterplan är tillbaka med besked!

www.myspace.com/masterplanmetal

www.master-plan.net

 

8 / 10 (snudd på 9:a men det blir bakläxa på produktionen)

Peter Dahlberg

 
 

 

 

  

 

  

  

10. En blivande klassiker
9. Topp ”inom genren”
8. En av de bättre ”inom genren”
7. Genomgående bra med några toppar
6. Klart godkänd
5. Okej för slölyssnande
4. Vissa delar går an
3. Behöver en hel del uppryckning
2. Inte mycket som klarar sig här
1. Vi glömmer denna